Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ MINA ]

07. 09. 2022. 14:55   >>  14:59 1

CIMBALJEVIĆ

"Postoji kontinuitet u snabdijevanju mlijeka"

Kontinuitet u snabdijevanju mlijeka u Crnoj Gori postoji, saopštio je generalni direktor Direktorata za poljoprivredu u resornom Ministarstvu, Miroslav Cimbaljević i dodao da nema mjesta za paniku. On je kazao da ih je uznemirila informacija o zabrani izvoza sirovog mlijeka iz Srbije prema Crnoj Gori. 

"Želim da kažem da nema mjesta za paniku i bojazan iz razloga što smo u prethodnoj godini u sistemu premija u Crnoj Gori imali otkup od subjekata koji vrše preradu mlijeka od 26,5 miliona litara, a uvoz iz Srbije je bio nekih milion litara, što je zanemarljiv procenat", rekao je Cimbaljević u izjavi novinarima, prenosi Dan. 

Kako je istakao, kada je u pitanju ova godina, iz Srbije je uvezeno oko dva miliona litara sirovog mlijeka, odnosno mlijeka za dalju preradu.

Ministarstvo je prepoznalo mljekarski sektor kao značajnu granu i opredijelila značajna sredstva, najveća u regionu.

"U ovom trenutku ne postoji prostor za paniku", poručio je Cimbaljević.

Vlada Srbije je u srijedu zabranila izvoz mlijeka kako bi omogućila redovno snabdijevanje stanovništva i spriječila odliv sirovine iz zemlje.

Odluka je na snazi do kraja septembra.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније