Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ M.L.B. ]

14. 11. 2022. 15:15 >> 15:52
1

MINISTAR NAJAVIO

Prosvjeti nikad veći rast plata, sindikat ne zna procenat

Ministar prosvjete Miomir Vojinović kazao je da je da će prosvjetari, kako je planirano budžetom za 2023. dobiti nikad veće povećanje plata, ali nije precizirao za koliko će zarade biti uvećane. Predsjednik Sindikata prosvjete Radomir Božović kazao je za Portal RTCG da još uvijek nemaju informaciju o kolikom je povećanju riječ. Podsjetio je da su ranije tražili povećanje plata od 45%, a da narednih dana očekuju novi sastanak sa ministrom Vojinovićem.

Vojinović je na sjednici Vlade rekao je da će biti izgradnje novih škola, vrtića, te da je za tu namjenu predviđeno oko 4,5 miliona eura.

"Riješićemo i problem prevoza prosvjetara u narednoj godini, i izvojićemo više od 1,1 miliona eura za digitalizaciju. Za domove učenika i studenata povećali smo izdvajanje i sada će biti više od tri miliona eura", rekao je Vojinović.

50 odsto veća izdvajanja za nauku

Ministarka nauke Biljana Šćepanović kazala je da su izdvajanja za taj resor 50 odsto veća od nekadašnjeg najvećeg budžeta.

"Moći ćemo konačno da pokrenemo nacionalne istraživačke projekte i sufinansiranje doktorskih istraživanja. Dosta toga će dobiti inovaciona zajednica, sve u svemu ovo je budžet kojim Ministarstvo može biti zadovoljno", rekla je ona.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније