Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Б.Ч.Ј. [ Media biro ]

22. 11. 2022. 15:13 >> 15:11
1

BOKAN

Voli je protiv radne nedjelje

Predsjednik kompanije Voli Dragan Bokan kazao je da je protiv ukidanja neradne nedjelje.

"To je naš definitivan stav po tom pitanju", istakao je Bokan na sastanku Odbora udruženja trgovine u vezi tretmana neradne nedjelje.

Na sastanku odbora udruženja trgovine se danas održavaju pregovori o Opštem kolektivnom ugovoru i neradnoj nedjelji.
  
"Prije svega, dužan sam da istaknem da nijesmo imali informaciju o pregovorima i predlozima izmjena Opšteg kolektivnog ugovora i modela uvođenja radne nedjelje, osim iz medija. Voli je protiv ukidanja neradne nedjelje, to je naš definitivan stav po tom pitanju. Pozvam na poštovanje svih zakonskih regulativa i njihovu pravilnu primjenu, bez pronalaženja takozvanih rupa u zakonu i njegove zloupotrebe, koje za rezultat imaju prodaju gotovo svih kategorija životnih namirnica u uslovima koji su neadekvatni, rad pojedinih trgovina nedjeljom i raznorazna dovijanja i očiglednu namjeru da se izbjegne poštovanje zakona", kazao je Bokan.  

On smatra i da je na benzinskim pumpama neophodno zabraniti prodaju svega osim štampe, goriva i elektronskih dopuna.   

"Takođe očekujemo da se zabrani prodaja na pijaci nedjeljom svih industrijskih proizvoda koji nijesu poljoprivredni proizvodi i da na način na koji je regulisana neradna nedjelja, isto pravilo važi za sve markete koji posluju u okviru pijaca. Kada je u pitanju Opšti kolektivni ugovor, u ovom trenutku treba informisati privrednike i sva udruženja da daju svoje mišljenje, protiv smo toga  da se 'preko noći' i na brzinu donose odluke sa kojima nismo upoznati", kazao je Bokan.  

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније