Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ M.L.B. ]

05. 12. 2022. 14:42   >>  19:30

SJEDNICA SOCIJALNOG SAVJETA

Poslali Predlog OKU-a nadležnim institucijama

Ministarstvo rada i socijalnog staranja je nadležnim institucijama u redovnoj proceduri poslalo Predlog opšteg kolektivnog ugovora (OKU), koji će, nakon dobijanja pozitivnog mišljenja, biti upućen Vladi na razmatranje, saopšteno je na sjednici Socijalnog savjeta.

 

Predsjednik Savjeta, ministar rada i socijalnog staranja, Admir Adrović, je, kada je riječ o stavu Vlade o predloženom tekstu, informisao članove da je Ministarstvo rada i socijalnog staranja, kao resorno, poslalo Prijedlog OKU nadležnim institucijama u redovnoj proceduri, a da će nakon dobijanja pozitivnog mišljenja od njih biti upućeno Vladi na razmatranje.

Na sjednici je konstatovano imenovanje novih predstavnika Vlade u Savjetu.

Osim članova, sjednici je prisustvovao i generalni direktor Direktorata za držani budžet Bojan Paunović, koji je upoznao Savjet sa Predlogom zakona o budžetu za narednu godinu.

Savjet je još jednom naglasio da je potrebno da socijalni partneri budu upoznati sa planiranim budžetom prije nego bude upućen u skupštinsku proceruru.

“Zakon o budžetu je bitan sa aspekta zaposlenih u javnom sektoru, ali i privrede čiji su fokus interesovanja poreska opterećenja. U tom kontekstu razmijenjena su mišljenja i o potrebama izmjena i dopuna Zakona o zaradama zaposlenih u javnom sektoru, ali i inicijativi o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na dohodok fizičkih lica”, dodaje se u saopštenju.

Stav Vlade po pitanju inicijativa za izmjene ta dva i još nekih propisa dao bi više prostora socijalnim partnerima da dođu do kompromisnih rješenja tokom pregovora na nivou više granskih kolektivnih ugovora.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније