Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Б.Ч.Ј.

06. 12. 2022. 15:45 >> 15:46

CRNOGORSKI TELEKOM

Cilj unapređenje uslova rada ali ne prisilom ili ucjenom

Iz Crnogorskog Telekoma su poručili da je namjera menadžmenta kompanije da postojeće uslove za rad u preduzeću održi i dodatno ih unaprijedi iz dobrih poslovnih rezultata, a ne pod prisilom ili ucjenom koja se ne može drugačije objasniti osim, kako su kazali, kao neodgovornost ili rezultat nerazumijevanja poslovanja korporacije.

Iz Crnogorskog Telekoma su to kazali odgovarajući na stavove predsjednika Štrajkačkog odbora Željka Burića koje je iznio u emisiji "Dobro jutro Crna Goro" emitovanoj jutros na TVCG1. Iz menadžemnta kažu da prvi čovjek Sindikata svjesno dovodi javnost u zabludu i, kako su kazali, ne osjeća odgovornost ni prema državnim organima.

"Tendencioznim ili namjerno pogrešnim tumačenjem Zakona o štrajku, rukovodstvo Sindikata već 20 dana svjesno pokušava da dovede u zabludu javnost i zaposlene Crnogorskog Telekoma, ne osjećajući bilo kakvu odgovornost i ponavljajući dezinformacije o nalazu inspektora Uprave za inspekcijske poslove koji je imao zadatak da provjeri navodno kršenje zakona kada je riječ o zapošljavanju lica preko kompanija za ustupanje zaposlenih", navodi se u reagovanju menadžmenta kompanije.

Smatraju da se sve radi namjerno.

"Jer prenebregava jasnu zakonsku normu da poslodavci 'u toku štrajka' ne mogu zapošljavati 'nova lica', što je i jedino konstatovano u napadnutom mišljenju inspekcijskog organa a praćeno uvredama koje su iznešene na račun postupajućeg službenika. Umjesto odgovornosti prema situaciji u kojoj je naša kompanija, prvi čovjek Sindikata na osnovu 'svog dubokog ubjeđenja' i bez ijednog argumenta javno insinuira navodne 'zakulisne radnje' između kompanije i institucija koji ozbiljno rade svoj posao, pokazujući na taj način da ne osjeća odgovornost ni prema zaposlenima Telekoma, ni prema kompaniji u kojoj rade, niti prema državnim organima Crne Gore, stvarajući pritisak na njihove predstavnike i miješajući se u integritet ovih organa", kazali su iz kompanije.

Navode i da je inspektor Uprave za inspekcijske poslove je 22. novembra utvrdio da Crnogorski Telekom nije u prekršaju, odnosno da „poslodavac nije od dana početka štrajka zaposlio nova lica koja će zamjenjenivati učesnike u štrajku“.

O štrajkačkim zahtjevima te platama i uslovima rada u preduzeću, kažu da je javnosti poznato da je Crnogorski Telekom poslodavac sa izuzetno dobrim uslovima za rad, koji osim minimalne zarade koja je gotovo dvostruko veća od minimalne plate u državi a značajno veća i od prosječne plate u državi, svim zaposlenima pruža brojne druge benefite.

"Otpremnine u visini do 40 mjesečnih plata, zdravstveno osiguranje za zaposlene s osiguranim iznosom od 1.500 eura limita godišnje u privatnim zdravstvenim ustanovama, povećanje od 150% postojećeg budžeta za bonuse vezanog za poslovni uspjeh Telekoma, za ostvarenja ambicioznih rezultata i specifičnih ciljeva zaposlenih, subvencionisanje ljetovanja i zimovanja u hotelima u zemlji i regionu. Osim toga, zaposlenima će biti obezbijeđeno i povećanje mjesečnih primanja od 105 eura bruto, počevši od januara 2023. godine", zaključuje se u reagovanju kompanije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније