Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Б.Ч.Ј. [ Mina ]

06. 12. 2022. 15:53 >> 15:50

ŠELDON - ŽUGIĆ

CBCG uspješno obavljala svoju funkciju

Centralna banka (CBCG) uspješno je obavljala svoju funkciju u prethodnom periodu koji su obilježili brojni izazovi na lokalnom i globalnom planu, ocijenio je šef Kancelarije Svjetske banke (SB) za Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu Kristofer Šeldon.

On je na današnjem sastanku sa guvernerom CBCG, Radojem Žugićem ocijenio da je to rezultiralo dobrim stanjem bankarskog sektora.

Na sastanku je, kako je saopšteno iz CBCG, bilo riječi o Strateškom partnerskom okviru za Crnu Goru Grupacije Svjetske banke za period od naredne do 2027. godine, koji je usmjeren na pružanje podrške održivijem i inkluzivnijem rastu Crne Gore.

Usvajanje tog dokumenta očekuje se u prvoj polovini naredne godine.

Žugić je zahvalio sagovorniku na podršci koju je SB pružila CBCG, u vidu tehničke pomoći za aktivnosti usmjerene na uvođenje instant plaćanja i pripremu Zakona o digitalnoj imovini, kao i na izradi analize transponovanja platne regulative i spremnosti Crne Gore za uključenje u SEPA sistem plaćanja.

„Dogovoren je nastavak komunikacije i saradnje u cilju daljeg snaženja otpornosti finansijskog sektora i stvaranja preduslova za dinamičniji rast domaće ekonomije“, navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније