Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Б.Б. [ Mina ]

08. 12. 2022. 11:22 >> 11:20
2

IBRAHIMOVIĆ

To Montenegro da predloži model izlaska iz krize

Ministar kapitalnih investicija Ervin Ibrahimović, saopštio je da očekuje da nacionalni avio-prevoznik, To Montenegro, uz argumentaciju i kvalitetan elaborat koji bi se razmotrio sa Agencijom za zaštitu konkurencije, predloži model izlaska iz krize, koristeći mehanizme u okvirima zakonske regulative.

Ibrahimović i državni sekretar u Ministarstvu Admir Šahmanović, danas su u To Montenegru razgovarali sa menadžmentom i članovima Odbora direktora o otvorenim pitanjima u nacionalnoj avio-kompaniji, ali i planovima rukovodstva za naredni period.

On je, kako je saopšteno iz Ministarstva, naveo da su svi svjesni koliko je za Crnu Goru, kao turističku destinaciju, važno da bude saobraćajno kvalitetno povezana, naročito kada je u pitanju vazdušni saobraćaj i avio-dostupnost države tokom čitave godine.

"Tu dileme nema. Međutim, očekujem da, uz institucionalnu podršku Ministarstva i ozbiljnu argumentaciju i kvalitetan elaborat koji bi razmotrili sa Agencijom za zaštitu konkurencije, predložite model izlaska iz krize, koristeći mehanizme koji su u okviru zakonske regulative", poručio je Ibrahimović.

On je dodao da je pozitivan podatak da kompanija svoje obaveze ispunjava pravovremeno, naročito kada su u pitanju Aerodromi Crne Gore.

"Za pitanje budućeg funkcionisanja nacionalnog avio-prevoznika potrebno je sistemsko rješenje, koje mora biti bazirano na racionalnim i realnim planovima, jer nas iskustva iz prošlosti dodatno obavezuju na pozornost kod donošenja odluke o daljem održivom poslovanju kompanije", rekao je Ibrahimović.

Predsjednik Odbora direktora To Montenegra Pavle Ljesar i vršiteljka dužnosti direktorice Dragana Frantov Nikolić, predstavili su rezultate poslovanja kompanije u ovoj godini, sa osvrtom na uspješno poslovanje tokom turističke sezone.

Kako su predstavnici menadžmenta kazali, uz sva ograničenja i otežane uslove poslovanja, kompanija se može pohvaliti dobrim rezultatima. Tako je u ovoj godini prevezeno 350 hiljada putnika.

"Kao mlada kompanija, koja se sa ograničenom i nedovoljno razvijenom flotom bori za svoje tržište, To Montenegro ima potencijala da se razvija, ali je za realizaciju investiciono razvojnog plana potrebna podrška države", navodi se u saopštenju.

Prema podacima koje su predstavili iz menadžemnta kompanije, činjenica je da su i mnogo veće nacionalne avio-kompanije, usljed krize izazvane naprije pojavom pandemije, a zatim i energetskom krizom koja je i dalje aktuelna, održale svoje poslovanje uz državnu pomoć.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније