Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Т.Г. [ Mina ]

11. 01. 2023. 13:46   >>  13:42

KOMNENOVIĆ

"Radićemo na poboljšanju lokalne infrastrukture"

U Opštini Tivat je, nakon burnog perioda i posljednjih lokalnih izbora, ustanovljena stabilna vlast u gradu i usvojen rekordan budžet za ovu godinu, projektovan na preko 24 miliona eura, saopštio je predsjednik te lokalne samouprave, Željko Komnenović.

On je podsjetio da ni predstavnici opozicije nijesu imali primjedbi tokom njegovog izglasavanja, te da su u ovoj godini planirana kapitalna ulaganja na teritoriji Opštine za šta je opredijeljeno 14 miliona eura.

„Kao prvi čovjek grada mogu reći da su se stekli uslovi da se izborimo za ono što smo obećali građanima, a to je da ta sredstva iz budžeta ostanu u Tivtu i da se urgentno utiče na poboljšanje lokalne infrastrukture koja ima manjkavosti na brojnim poljima”, kazao je Komnenović agenciji CGNews.

On je rekao da je najurgentnije stanje na školskim objektima u gradu, što je posljedica višedecenijskog zapostavljanja te oblasti u gradu ali i činjenica da je Tivat jedna od rijetkih opština u Crnoj Gori koja ima pozitivan prirodni priraštaj.

On je ukazao na činjenicu da Osnovna škola "Drago Milović ima preko 1,8 hiljada đaka te da je teško organizovati nastavu u školi koja je projektovana za nastavu za 600 đaka i dodao da se taj problem može prevazići jedino gradnjom novog školskog objekta.

“Tivat će svakako u najskorije vrijeme dobiti novu školu u Radovićima gdje se gradi i područno odjeljenje Muzičke škole i vrtić, a investitor će prema najavama vrlo brzo biti uveden u posao. Neophodni su i novi kapaciteti vrtića i Srednje škole ali, iako apsurdno, potreban je i potpuno novi objekat Dnevnog centra za djecu sa posebnim potrebama. Postojeći objekat, koji je otvoren prije samo dvije godine, već je nedovoljan da primi sve štićenike kojima je neophodan i već sada ne nudi adekvatnu uslugu”, naveo je Komnenović.

Urgentan je, kako je kazao, i problem rješavanja saobraćaja u gradu, a posebno je važna izgradnja bulevara Jaz-Aerodrom Tivat koji će donijeti benefite svima, pa i građanima Grblja koji izražavaju određena negodovanja a zbog čije je inicijative na njegovoj trasi projektovano čak 12 kružnih tokova.

Komnenović je rekao i da je lokalna uprava na pragu raspisivanja tendera za izvođača radova za elaborat o saobraćaju, koji bi dao odgovor na pitanje kako regulisati saobraćaj u gradu.

“Nadam se da ćemo dobiti odgovor kako to da uradimo, s obzirom na to da je mišljenje stručnjaka da se to može uraditi na efikasan način. Mi već imamo realizaciju projekata na izgradnji paralelnih ulica kroz visočije gradske zone da bi rasteretili saobraćaj kroz grad. Više saobraćajnica je u pitanju, urađena je eksproprijacija i već su u toku tenderi a neki izvođači su već i izabrani”, kazao je Komnenović.

Njihovom izgradnjom se, kako se dodaje, očekuje da bude omogućeno lakše funkcionisanje saobraćaja kroz grad koje će rasteretiti Jadransku magistralu.

Kada je riječ o turističkoj sezoni, Komnenović ističe da su njome bili zadovoljni i da je nekih 15 odsto nedostajalo da ona bude na nivou one iz 2019. godine.

Za očekivati je da i ovogodišnja sezona bude kompleksna, međutim turistički poslenici imaju već sada dobre najave i tvrde da su njihovi kapaciteti već bukirani za ljeto ove godine.

“Tivtu i dalje fale smještajne jedinice u hotelima jer privatni sektor trenutno dominira. U Tivtu je posebno vidljiv nedostatak hotelskih kapaciteta na Plavim horizontima gdje Katari dijar zbog određenih razloga kasni i nije nam poznata njegova sudbina. Dobro je što ima interesovanja za ostrvo Sveto Marko dok kao nedostatak vidim to što se ne završava projekat izgradnje hotela Mimoza, s obzirom na to da je na potezu Ministarstvo uređenja prostora koje mora da da zeleno svijetlo da bi se taj hotel proširio u izgradnji”, naveo je Komnenović.

Prema onome što kažu investitori, u Tivat treba da dođe jedan od renomiranih hotelskih brendova koji ima zahtjev za većim brojem smještajnih jedinica i bili bi klasičan hotel što je posebno interes grada.

Komnenović je rekao da, ukoliko se taj zahtjev ne riješi u korist investitora onda će to biti kondo hotel što znači da će to biti recepcija sa apartmanima koji su u privatnom vlasništvu što ne odgovara potrebama Tivta.

“Ono što nam predstoji u narednom periodu je valorizacija lokaliteta Župa jer postoji interesovanje za investiranje u to područje jer je riječ o najeksluzivnijem dijelu obale na crnogorskom primorju”, dodao je Komnenović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније