Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ R.B. ]

13. 01. 2023. 11:12   >>  11:07

VUKČEVIĆ PORUČIO

"Privatizacija Budvanske rivijere bila bi štetna za građane"

Plan Vlade Dritana Abazovića da proda akcije hotelske grupe "Budvanska rivijera", koje su u državnom vlasništvu bi u slučaju realizacije bio štetan za građane Crne Gore i predstavljao bi nastavak loših privatizacije, saopštio je funkcioner Prave Crne Gore Ivica Vukčević.

Ističe da je obrazloženje da bi privatnik bolje upravljao imovinom ove hotelske grupe neosnovano, posebno kada se imaju u vidu brojne neuspješne i pljačkaške privatizacije hotela na našem primorju tokom vlasti DPS-a.

"Hoteli u okviru ove HG Budvanska rivijera se nalaze na najboljim lokacijama u Budvi i Petrovcu i zato su na meti brojnih kontroverznih biznismena, koji misle samo na svoj profit. Iskustvo sa dosadašnjim privatizacijama hotela u državnom vlasništvu je u mnogim slučajevima pokazalo da su nakon privatizacije nastali brojni problemi u poslovanju i za zaposlene koji su radili u tim hotelima, kao što je na primjer u slučaju privatizacije Vektra Boke", istakao je Vukčević.

Naglašava da je hotelska grupa "Budvanska rivijera" jedno od rijetkih vrijednih turističkih preduzeća na našem primorju, koje DPS nije uspio da proda.

"DPS je tokom svoje vlasti izdvojio iz Budvanske rivijere najbolje hotele, kao što su Sveti Stefan, Kraljičina Plaža i Miločer, koje je dao pod zakup na 30 godina kompaniji Adriatik Properti” biznismena Petrosa Statisa. Rezultat tog poteza DPS-a je bilo zatvaranje pristupa plažama u blizini tih hotela svima osim gostima hotela, a potom i zatvaranje hotela Sveti Stefan i Miločer tokom poslednje dvije turističke sezone. Plan DPS-a je bio da preostale hotele u okviru Budvanske rivijere privatizuje", dodaje Vukčević.

Vrijednost imovine "Budvanske rivijere" je, ističe funkcioner Prave, tokom vlasti DPS-a namjerno umanjena, da bi povezani biznismeni mogli da je kupe po nižoj cijeni.

"Toj praksi se mora stati na kraj i sačuvati najvredniji državni resursi i za buduće generacije. Hotelska grupa Budvanska rivijera je decenijama uspješno poslovala i zato nema osnova da zbog par neuspješnih sezona izazvanih djelovanjem DPS-a tokom kovid krize budu prodati njeni hoteli. Država Crna Gora ima kadrove, koji mogu uspješno vratiti Budvansku rivijeru na stazu uspjeha", zaključuje Vukčević.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније