Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

О.З.

30. 01. 2023. 17:06 >> 17:14
1

"NESAVJESNO RUKOVANjE"

Pavićević: Privredni giganti došli u situaciju da moraju da "prose"

Apel izvršnog direktora EPCG Nikole Rovčanina i njegov poziv Vladi i Ministarstvu kapitalnih investicija da “prepoznaju štetu koju je CEDIS pretrpio na tržištu, te da se pomogne toj kompaniji”, oslikavaju porazno slijeganje ramenima nakon već pričinjene štete koja je nastala nesavjesnim i nedomaćinskim poslovanjem rukovodećeg kadra, saopštio je Aleksandar Pavićević, član Izvršnog odbora DPS-a.

"Građanima je jasno da je nakon masovnih partijskih zapošljavanja, nemilice trošenog novca i lošeg upravljanja, CEDIS danas toliko urušen da je pred kolapsom. Da bi se energetski sistem koliko-toliko održao, neznavenim i nestručnim rukovodiocima ne preostaje ništa drugo nego da zatraže dotacije i finansijsku pomoć od države, ne razmišljajući da time samo produžavaju agoniju do potpunog fijaska koji je neminovan", kazao je Pavićević.

Rovčanin je, gostujući u emisiji "Link" na Radiju Crne Gore, apelovao da se prepozna šteta koju je CEDIS pretpio na tržištu i pomogne kompaniji.

"Gospodine Rovčanin, da Vaše stranačke kolege i Vaši koalicioni partneri, koji su zaposjeli fotelje državnih preduzeća, nijesu nemilice trošili novac firmi na čijim čelima su uhljebljeni, ne bi nekada crnogorski privredni giganti došli u situaciju da moraju da "prose" ne bi li opstali i dalje funkcionisali. I sami ste jedan od vinovnika rada na štetu građana Crne Gore, čiji ste ogroman novac u više navrata, sa računa državnih preduzeća, poklanjali i donirali jednoj vjerskoj organizaciji, za šta ste i nagrađeni laureatom 'velikog dobrotvora'", rekao je Pavićević.

Takvo nedomaćinsko poslovanje i loša namjera, kako je kazao, ima za posljedicu urušavanje energetskog sektora.

"To će svakako jednog dana biti predmet interesovanja pravosudnih organa. Nastavi li se kontinuitet takvog rada, pitanje je da li će CEDIS uopšte preživjeti i šta će na kraju od njega ostati",zakljulčio je Pavićević.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније