Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Б.Ч.Ј. [ Mina ]

10. 02. 2023. 13:24 >> 13:18

U JANUARU

Prosječan račun za struju 41,55 eura

Prosječan januarski račun za električnu energiju za domaćinstva na nivou Crne Gore, ukoliko se izuzmu neočitana mjerna mjesta u objektima koji nijesu stalno nastanjeni, iznosi 41,55 eura, saopšteno je iz Elektroprivrede (EPCG).

“Domaćinstva u Beranama bilježe najnižu prosječnu potrošnju u januaru, od 21,73 eura, dok je najveća očitana u Tivtu, gdje su domaćinstva u prosjeku potrošila električne energije u vrijednosti od 55,38 eura”, navodi se u saopštenju.

Iz kompanije su rekli da će čak 57,6 odsto domaćinstava dobiti račun u vrijednosti do 30 eura, od 30 do 50 eura njih 14,6 odsto, od 50 do 100 eura 19,1 odsto potrošača, dok je potrošnja preko 100 eura očitana kod 8,7 odsto kupaca.

“Broj redovnih platiša, koji su ostvarili pravo na popust, je 155,17 hiljada, odnosno 40,42 odsto domaćinstava u Crnoj Gori”, rekli su iz EPCG.

Iz EPCG su podsjetili da su odlukom Odbora direktora kompanije, sva domaćinstva u Pljevljima, ukupno 15,13 hiljada, dobila januarski računa sa obračunatim popustom.

Domaćinstva su u januaru potrošila 143,33 miliona kilovat sati (kWh) električne energije, što je oko 8,08 odsto više u odnosu na potrošnju ostvarenu u decembru, odnosno 1,48 odsto više u odnosu na prošlogodišnji januar.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније