Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ rtcg.me/MINA ]

17. 02. 2023. 14:20   >>  15:31

VLADA ODOBRILA IZMJENU

Morsko dobro može da upravlja trajektnom linijom

Vlada je danas na telefonskoj sjednici, na osnovu pribavljenih saglasnosti većine članova, dala saglasnost na Odluku o izmjenama i dopunama odredbi Statuta Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore. U pitanju je odluka kojom se, kako je rečeno Portalu RTCG, omogućava Morskom dobru da upravlja trajektnom linijom. 

"Uskladili smo Statut i sada je moguće obavljanje djelatnosti trajektne linije", kazali su nam iz Morskog dobra. 

Kako su saopštili iz Vlade, u pitanju je Odluka broj 0203-1074/6 od 15.februara 2023. godine, koju je Upravni odbor Javnog preduzeća donio na 34. elektronskoj sjednici održanoj tog dana. 

U Statutu se navodi da se, pored pretežne djelatnosti preduzeća koja se odnosi na upravljanje nekretninama uz naknadu, Morsko dobro može baviti pomorskim i priobalnim prevozom putnika, kao i prevozom putnika unutrašnjim plovnim putevima, javlja MINA.

Iz Morskog dobra su ranije najavili da će izmijeniti statut kako bi to preduzeće moglo da se bavi i pomorskim transportom.

Vlada je ranije stavila van snage Vladin zaključak iz juna 2019. i pokrenula postupak za dodjelu koncesije za prevoz trajektom na relaciji Kamenari-Lepetane. Premijer Dritan Abazović tada je rekao da u papirima trajektne linije Kamenari-Lepetani nema, te da Morsko dobro upravlja samo pristaništima.
"
Moguće da ćemo doći u situaciju otežanog prevoza, ali očekujem da dođu sa strane trajekti koje ćemo možda kupiti. Ne može pristanište za 200 hiljada da donosi prihode od nekoliko miliona", rekao je Abazović.

Trajektnu liniju Kamenari – Lepetane je prethodnih 19 godina održavala kompanija Pomorski saobraćaj.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније