Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ M.M.Lj. ]

21. 02. 2023. 10:38   >>  20:23 6

BAN MORSKOM DOBRU

"Ne možemo da odgovorimo na zahtjev za otkup trajekata i opreme"

“Pomorski saobraćaj” u ovom trenutku ne može odgovoriti na zahtjev Morskog dobra za otkup svih trajekata i prateće opreme koji su potrebni za nesmetano funkcionisanje trajektne linite Kamenari - Lepetani, jer nijesu primili tendersku dokumentaciju, niti obećanu specifikaciju. To je u odgovoru na zahtjev Morskog dobra dostavio izvršni direktor “Pomorskog saobraćaja” Dejan Ban, a koji je dostavljen i TVCG.

Morsko dobro je tražilo od Pomorskog saobraćaja da im dostave ponudu za otkup svih trajekata i prateće opreme , a koji su potrebni za nesmetano funkcionisanje trajektne linite Kamenari - Lepetani.

“Shodno Zakonu o javnim nabavkama (ZJN), pregovarački postupak bez prethodnog objavijivanja javnog poziva za nadmetanje pokreće se u slučajevima kada je ispunjen jedan od uslova iz člana 59 ZJN, i to na način što se tenderska dokumentacija dostavlja jednom ili više naručilaca, neposredno ili elektronskim putem, a radi dostavijanja inicijalne ponude (clan 60 stav 1 ZJN)”, navodi se u odgovoru Bana.

On napominje Morsko dobro da je dostavljanje specifikacije za opremu bila obaveza tog preduzeća shodno zakliucku sa sastanka od 14 februara ove godine.

“Kako uz predmetni zahtjev nijesmo primili tendersku dokumentaciju koju ste kao obveznik primjene ZJN bili u obavezi da nam dostavite, a niste dostavili ni obećanu specifikaciju, obavjestavamo Vas da nijesmo u ovom trenutku u mogućnosti odgovoriti na vaš zahtjev”, naveo je Ban u odgovoru.

 

Pomorski saobraćaj obustavio je od 18.februara trajektnu liniju Kamenari- Lepetane, nakon što je primio otkaz ugovora koji je sa Vladom imao od 2019. godine.

Vlada je prethodno dala saglasnost na odluku o izmjenama i dopunama odredbi Statuta Morskog dobra, koji toj kompaniji omogućava upravljanje trajektnom linijom Kamenari – Lepetane.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније