Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ M.M.Lj. ]

24. 02. 2023. 12:54 >> 13:32
5

ABAZOVIĆ

"Crna Gora bi imala svemirski brod da je 'Vasilije' radio 20 godina"

Vlada je dala saglasnost preduzeću Morsko dobro da u cilju kupovine ili zakupa do šest trajekata i prateće opreme u roku od 30 dana pokrene proceduru rebalansa sopstvenog budžeta za 2023. godinu. Premijer Dritan Abazović kazao je da bi Crna Gora imala svemirski brod da je trajekt Vasilije radio 20 godina.

Ministarka Ana Novaković Đurović kazala je  da je neophodno sprovesti hitan postupak javne nabavke kupovine ili zakupa do šest trajekata i opreme kako bi se obezbijedilo nesmetano funkcionisanje linije Kamenari Lepetane. 

“Morsko dobro bi novac obezbijedilo iz budžetskih sredstava ili kreditnog zaduženja. Kako bi u što kraćem postupilo u skladu sa zaključkom Vlade i preuzelo obavljanje djelatnosti, JPMD će za finansiranje javne nabavke u roku od 30 dana pokrenuti proceduru rebalansa budžeta za 2023. godinu”, kazala je Novaković Đurović.

Premijer Dritan Abazović kazao je da su preduzete sve mjere da se obezbijede trajekti. 

“Vasilije za sad radi besprekorno. Da je Vasilije radio 20 godina i da je naplaćivao prevoz po tri eura mi bismo do sada imali svemirski brod koji bi prenosio vozila na relaciji Kamenari-Lepetane, a ne trajekt. Zato je i pomama. Čim se digne prašina, znajte da je nekome pogođena žila, odnosno džep”, kazao je Abazović i dodao da bi kosmička pravda bila da je "Pomorski saobraćaj" prevozio građane godinu ili dvije besplatno.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније