Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Б.Б.

24. 02. 2023. 16:12   >>  16:08

CEDIS

Januarska potrošnja struje na istom nivou kao prošle godine

Korisnici elektrodistributivnog sistema su u januaru preuzeli ukupno 276.801.915 kWh električne energije, što je na nivou potrošnje ostvarene tokom decembra, ali i na istom nivou u odnosu na energiju preuzetu tokom januara prethodne godine. Najviše električne energije, oko 39 odsto, distribuirano je korisnicima na području Podgorice, Danilovgrada i Cetinja.

Prema podacima CEDIS-a, očitano je ukupno 404.196 brojila, ili 93 odsto od ukupnog broja (neočitana mjerna mjesta nalaze se u objektima koji nijesu stalno nastanjeni). Procenat očitanosti na mjernim mjestima koja su opremljena novim, elektronskim brojilima je 99 odsto.

"Ekipe Sektora za održavanje su u januaru realizovale 1.831 intervenciju na terenu. Vrijednost radova na održavanju elektroenergetskih objekata iznosila je oko 198 hiljada eura. Tokom januara su završeni radovi na izgradnji i rekonstrukciji osam trafostanica 10/0,4kV u Kotoru, Baru, Budvi i Podgorici za koje je izdvojeno oko 240 hiljada eura. U toku su i radovi na izmještanju elektroenergetske infrastrukture u zoni rekonstrukcije dijela puta Podgorica - Tuzi (od Bulevara Josipa Broza do kraja granice DUP-a "Konik Stari Aerodrom") čija je vrijednost oko 190 hiljada eura", navode u saopštenju.

Na distributivnu mrežu je tokom januara priključeno 286 novih korisnika.

Prethodnog mjeseca na području Crne Gore je ugrađeno je 27 novih, elektronskih brojila. Ukupan broj mjernih mjesta u Crnoj Gori koja su opremljena elektronskim brojilima na daljinsko upravljanje je oko 340 hiljada, čime je pokriveno oko 80 odsto konzuma.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније