Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

М.М.

04. 03. 2023. 13:41 >> 13:54

ZABRANA TERMINALA ZA KLAĐENjE

Koprivica: Cilj zaštita djece i porodica, pa onda vraćanje novca u budžet

Poslanik Momo Koprivica kazao je da je cilj predloženih izmjena zakona o sprečavanju nelegalnog poslovanja, čime je propisana zabrana terminala za klađenje i kocku u ugostiteljskim objektima, da se novac vrati u državni budžet, ali da je glavni cilj da se zaštite djeca i porodice.

"Izmjene će imati višestruki značaj, ali će i suziti maksimalno prostor nelegalnih priređivačima igara na sreću koji su izvlačili milionske koristi na štetu države", kazao je Koprivica.

Istakao je da bi nadležni trebalo da se pozabave ilegalnim priređivačima igara na sreću.

Kazao je da su aparati za klađenje bili postavljani i u nekim igraonicama za djecu.

Pokazao je fotografije gdje se vide djeca u prostorijama gdje su postavljeni aparati za klađenje.

Umjesto da djeca budu zaštićena, ona su, kaže Koprivica izložena najvećim mogućim rizicima.

"Uspostavljanje državne lutrije koja će imati pravo priređivanja igara na sreću doprinijeti obesmišljavanju svih ilegalnih priređivača. Njima je bio cilj da ne postoji državno preduzeće, kako bi "poklopi" tržište i ostvarivali višemilionske koristi. Tome se mora stati na put", istakao je Koprivica.

Koprivica je apelovao na nadležne državne organe da sprovedu novi Zakon o sprečavanju nelegalnog poslova koji će, po njegovim riječima, narednih dana stupiti na snagu.

Pozivao je Vladu da sva predložena o oporezivanju internet igara na sreću i da ih u formi amandmana predlože i dostave.

Poslanik Demokratske Crne Gore Dragan Krapović kazao je da bi uspostavljanje državnog preduzeća koje bi organizovalo lutrijske igre na sreću imalo višestruki značaj za Crnu Goru, prije svega u finansijskom smislu.

"Cilj izmjene i dopune zakona je uspostavljanje održivog, fiskalnog, održivog i društveno-odgovornog modela. Nekih šest godina unazad u Crnoj Gori se ne priređuju lutrijske igre na sreću. Prethodnu koncesiju obilježile su brojne neregularnosti i kontroverze", istakao je Krapović.

Predloženi model, kako je kazao, ima utemeljenje i opravdanost u velikom broju segmenata.

"To bi imalo višestruki značaj za Crnu Goru, prije svega u finansijskom smislu. Zatim ovo rješenje bi svakako doprinijelo većoj kontroli priređivanju igara na sreću. Onda i uspostavljanje privrednog društva u državnom vlasništvu povećalo bi transparentnost", kazao je Krapović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније