Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Б.Ч.Ј.

07. 03. 2023. 12:31 >> 12:35
2

FIDELITY CONSULTING

Galopirajući troskok cijena u Crnoj Gori

Iz konsultantske kompanije "Fidelity consulting" kazali su da cijene u Crnoj Gori kontinuirano rastu te da su značajno više nego na globalnom nivou.

Upoređujući cijene u Crnoj Gori sa onima na globalnom nivou iz Fidelity consultinga su na fejsbuku objavili grafik na kojem porede cijene proizvoda iz decembra 2022. i decembra 2021. godine sa cijenama na globalnom nivou.

"Cijene mesa u Crnoj Gori porasle su za 20% a na globanom nivou za svega 1%, cijene hljeba i žitarica u Crnoj Gori porasle su za 31% a na globanom nivou za svega 5%, cijene ulja i masti u Crnoj Gori poresle su za 21% a na globanom nivou su pale za 23%, dok su cijene mlijeka, sira i jaja u Crnoj Gori porasle su za 48% a na globanom nivou za svega 3%", navode iz te konsultantske kuće.

Slikovito opisujući i upoređujući sa atletskom disciplinom kažu da se u Crnoj Gori kontinuirano događa troskok cijena.

"Prvo su se dobro zalećele, pa su baaaaš masu odskočile, potom sasvim solidno zakoračile u džepove potrošača i na kraju beskrupulozno skočile u nebesa", navode iz te konsultantke kuće na Fejsbuku.

Smatraju da je u Crnoj Gori, vrlo vjerovatno, postignut svjetski rekord u "dostignutom troskoku cijena u odnosu na životni standard".

"Neka se spremi Pariz 2024 - crnogorske cijene neumoljivo rastu i brutalno galopiraju, kao da idu po zlato u, pogađate već, olimpijskom troskoku", navode iz Fidelity consultinga.

Smatraju da je vjerovatno da su i trgovci uvećali svoje marže.

"Sve su prilike da su neki ljudi omastili marže i troškokom cijena nemilosrdno doskočili životnom standardu građana. Samo se nadamo da nijesu prestupili prilikom zaleta, jer bi mogli da budu diskvalifikovani to jest - bojkotovani", navodi se na Fejsbuku konsultantske kuće Fidelity consulting.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније