Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ M.L.B. ]

14. 03. 2023. 14:33   >>  14:33 1

IBRAHIMOVIĆ APELUJE

Opravdano nezadovljstvo mještana, ubrzati rekonstrukciju puta Rožaje - Špiljani

Potrebno je ubrzati rekonstrukciju puta Rožaje - Špiljani, pojačati broj radnika na terenu i izmjenom režima obustave saobraćaja izaći u susret mještanima, poručio je potpredsjednik Vlade za regionalni razvoj i ministar kapitalnih investicija Ervin Ibrahimović.

On je danas održao danas sastanak sa direktorom Uprave za saobraćaj Radomirom Vuksanovićem i menadžementom kompanije Strabag, a povod današnjeg susreta je stanje na gradilištu rekonstrukcije putnog pravca Rožaje Špiljani.

Sastanku su takođe prisustvovali generalni direktor za državne puteve Miroslav Mašić, inspektor za državne puteve Ednand Abdić i inžinjer u Upravi za saobraćaj Duško Kokić.

Ibrahimović je inicirao sastanak kako bi se u direktnoj komunikaciji sa predstavnicima kompanije Strabag, ali i sa inžinjerima iz Uprave za saobraćaj sagledalo trenutno stanje na terenu i razmotrila dalja dinamika izvođenja radova.

Kako je saopšteno iz Ministarstva kapitalnih investicija na početku razgovora Ibrahimović je istakao da razumije argument da je u pitanju zahtjevna dionica u dužini od 20 km sa izazovnom konfiguracijom terena i vema kratkom radnom sezonom, ali i da smatra opravdanim nezadovljstvo mještana koji gravitiraju ovim područjem i koji se nalaze u nezavidnoj poziciji zbog dužine trajanja izvođenja radova i lošeg stanja putne podloge, ali i zbog obustava saobraćaja koje im otežava svakodnevno kretanje i funkcionisanje.

“U tom smislu veoma je važno da se ubrza dinamika izvođenja radova, pojača broj radnika na terenu i izmjenom režima obustave saobraćaja izađe u susret mještanima kako bi se u narednom periodu lakše kretalo ovom dionicom kao i da se urgentno saniraju dionice kojima je zbog znatnog oštećenja kolovoza veoma otežano kretanje”, poruka je koju je resorni ministar uputio izvođačima radova.

Shvatajući važnost projekta, ne samo za lokalnu zajednicu već i uzimajući u obzir regionalni karakter puta, danas je sastanku prisustvovao i regionalni direktor Strabaga Dragan Ršumović, koji se osvrnuo na neke od uzroka kašnjenja, ali i na tempo koji sada pokušavaju da uspostave kako bi se radovi ubrzali.

Kako se navodi u saopštenju, predstavnici Strabaga saglasni su sa predlogom ministra Ibrahimovića a na inicijativu mještna okolnih sela, da se vremenski period obustave saobraćaja i privremena signalizacija na putu uskladi kako bi se olakšala svakodnevna komunikacija ovom dionicom.

“Sagovornici su saglasni da je ovo važan putni pravac za čitavo područje, na lokalnom nivou ali i u regionalnom kontekstu, a menadžmet kompanije potvrdio je da će uskoro, čim to dozvole vremenske prilike pojačati i intezivno pratiti radove kako bi se isti završili u što kraćem roku”, zaključuje se u saopštenju Ministarstva kapitalnih investicija.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније