Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

М.М.Љ. [ Mina Business ]

11. 05. 2023. 08:55   >>  08:55

RCF

Danas dodjela grantova Regionalnog fonda za izazove u Crnoj Gori

Dodjela grantova Regionalnog fonda za izazove u Crnoj Gori (RCF), za najbolje projekte izabrane u okviru drugog javnog poziva, biće organizovana danas u Privrednoj komori (PKCG).

Kroz realizaciju poziva će se unaprijediti infrastruktura ustanova za stručno obrazovanje i obučiti učesnici programa operativnog obrazovanja.

Prisutnima će se obratiti predsjednica PKCG Nina Drakić i ambasador Njemačke u Crnoj Gori Peter Felten, a u ulozi moderatora ispred RCF-a biće koordinator projekta za Crnu Goru i predstavnik Komorskog investicionog foruma Zapadnog Balkana 6 (WB6CIF), Balša Ćulafić.

"Ovo je druga faza projekta koju RCF kao finansijski mehanizam sprovodi u zemljama Zapadnog Balkana, uz finansijsku podršku Njemačkog saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ), Njemačke razvojne banke (KfW) i Švajcarske agencija za razvoj i saradnju (SDC), a glavni partner na implementaciji projekta je WB6CIF", navodi se u saopštenju.

Ove godine je od ukupno 123 zainteresovana aplikanta sa područja Zapadnog Balkana sedam prijava stiglo iz Crne Gore, a odlukom Selekcione komisije izabrana su dva najuspješnija projekta koja će na događaju biti predstavljena i kojima će za realizaciju projekata biti dodijeljena sredstva u iznosu od 693 hiljade eura.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније