Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Podgoricom

16. 11. 2020. 15:00 >> 15:12
1

U GRADSKOM PARLAMENTU

Izložena rješenja za prostor nekadašnje kasarne Morača

U holu zgrade Gradskog parlamenta, u Podgorici, danas je otvorena izložba radova studenata Arhitektonskog fakulteta. Radovi prikazuju razmišljanja studenata na temu revitalizacije i valorizacije prostora nekadašnje kasarne Morača.

Glavni gradski arhitekta, Filip Aleksić, u ime gradske uprave studentima Arhitektonskog fakulteta izrazio je zahvalnost za pokazano interesovanje, naglašavajući da su ovakve izložbe itekako značajne, kako za studente tako i za grad, jer pokazuju različita razmišljanja i vizije studenata na temu ovog, ali i uopšte prostora u kojem žive.

Izložbu je otvorila studentkinja Arhitektonskog fakulteta Olivera Marković koja je istakla da 19 izloženih radova predstavljaju rezultat uspješnog rada studenata četvrte godine Arhitektonskog fakulteta na predmetu Urbanističko planiranje II.

“Zadatak radova bio je da se da urbanističko rješenje za prostor nekadašnje kasarne Morača radi njegove revitalizacije, a detaljne urbanističke i arhitektonske analize, kao i terenski obilasci, uzimajući u obzir sve zatečene situacije, dale su najbolje modele revitalizacije ovog prostora primjenjive i na ostale sekvence, odnosno prostor uz samu obalu Morače”, istakla je Marković.

Ona je saopštila da su prikazana rješenja rađena po određenim metodološkim principima koji su unaprijed postavljeni, što predstavlja prednost u mogućoj implementaciji ovih rješenja u prostorno-plansku dokumentaciju Podgorice, sa ciljem revitalizacije i valorizacije svih ovih prostora koji imaju vrijednost.

''Zbog poštovanja mjera NKT izložba je otvorena bez prisustva zvanica, a građane pozivamo da posjete izložbu koja će trajati do petka, 20. novembra'', poručili su iz Glavnog grada Podgorica.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније