Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Podgoricom

12. 03. 2021. 19:07   >>  19:06 1

DPS GLAVNOG GRADA

"Bratić popustila pod pritiskom DPS-a"

Ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić uvjerila se danas u kvalitet rada Kluba odbornika DPS u Skupštini Glavnog grada, pa je zato, nakon našeg jutrašnjeg reagovanja, naprasno odlučila da podrži podizanje spomenika crnogorskoj princezi i italijanskoj kraljici Jeleni Petrović Savoja, saopštio je Odbor DPS Glavnog grada.

Podsjećaju da je razlog povlačenja materijala sa Dnevnog reda Skupštine Glavnog grada, koji se odnosio na podizanje spomenika, bio upravo taj da ministarstvo kojim Bratić upravlja nije poslalo saglasnost za taj čin, što je, kako navode, nezaobilazan korak u poštovanju zakonske procedure.

"Time je ne samo direktno opstruiran rad lokalnog parlamenta, već je i direktno udareno na crnogorski nacionalni identitet. Kako naši odbornici nijesu ćutali, već su pravim imenom na sjednici Skupštine nazvali ovakav odnos resornog ministarstva i Vlade prema Podgorici i crnogorskoj kulturi, ministarka Bratić se brže-bolje dosjetila kako da nam 'doaka', ali i pokuša da sanira političku štetu koju je izazvala 'radom'. Odlučila je da podrži inicijativu podizanja spomen-obilježja", navode u saopštenju.

Tvrde da je taj potez ministarke Bratić učvrstio DPS u uvjerenju da ni stotine sličnih kadrovskih rješenja ne može poništiti milenijumsko trajanje Crne Gore.

"Neophodno je, međutim, da Crnogorke i Crnogorci hrabro zastupaju svoje nacionalne interese. Dokaz za ovu tvrdnju je upravo saopštenje ministarke Bratić, koja je otkrila i fobiju od rezultata nikšićkih lokalnih izbora. Poručujemo crnogorskoj javnosti da će DPS i građanke i građani Nikšića pomoći da se ostvare slutnje ministarke Bratić i njenih partijskih drugova, koji su i definitivno zakasnili sa pokušajem da sačuvaju vlast pribjegavanjem metodama manjeg otpora", zaključili su u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније