Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Podgoricom

M.M.Lj. [ Portal RTCG ]

10. 10. 2021. 09:00 >> 09:01
1

KNEŽEVIĆ

Pošumljavanje Gorice u novembru

Pošumljavanje brda Gorice koje je tokom ljeta devastirano tokom velikih požara, počeće u novembru, kazala je ispred Glavnog grada Branka Knežević u Jutarnjem programu TVCG.

Ona je kazala da su do sada realizovane dvije akcije raščišćavanja opožarenog materijala sa brda Gorice kako bi moglo da počne pošumljavanje. Prije svega oformljena je komisija čiji je zadatak da osmisli plan pošumljavanja i revitalizacije. Nakon što je komisija obavila pripremne aktivnosti, raščišćen je prvo dio koji je bio najbogatiji biljnim vrstama, a koji je najviše oštećen u požarima.

“Nisu uklonjena sva stabla koja su opožarena. Tamo gdje je iole bilo naznaka da postoji mogućnost da se stablo obnovi, stablo je ostalo na terenu. Dominantno su uklanjani četinari”, kazala je ona.

Za posljednja dva vikenda u zavisnosti od vremenskih prilika biće organizovane finalne akcije raščišćavanja.

“Očekujemo i ovog puta pomoć građana i udruženja koji su nam se javljali”, istakla je ona.

Pošumljavanje će, kako je dodala, početi u novembru dinamikom kojom to priroda zahtijeva.

“Krenućemo od lokacija koje su prve raščišćene, a to su lokacije gdje se nalaze sprave za vježbanje i poligoni za fudbal”, kazala je Knežević.

Napomenula je da će Gorica uskoro dobiti formalni status zaštite.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније