Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Podgoricom

B.Č.J. [ Mina ]

12. 05. 2022. 13:06 >> 13:04

LIGA OSNOVNIH ŠKOLA

OŠ Maksim Gorki ponovo najbolja

Liga osnovnih škola Podgorice u 22. izdanju okupula je više od hiljadu učenika iz 21 škole, od kojih je najuspšješnija bila Mksim Gorgi, saopšteno je iz Sekretarijata za kulturu i sport Glavnog grada.

Liga je počela 17. marta turnirima u fudbalu, a podgorički osnovci predstavljajući svoje škole nadmetali su se u košarci, odbojci, rukometu, šahu, stonom tenisu, karateu, atletici i po prvi put u basketu 3x3 i plivanju.

"Takmičenja su trajala gotovo dva mjeseca, što je iziskivalo veliki organizacioni napor, ali je krajnji rezultat impresivan i možemo slobodno reći da su svi ciljevi ovogodišnjeg izdanja Lige osnovnih škola u potpunosti ispunjeni", saopštili su iz Sekretarijata za kulturu i sport.

Navodi se da je poenta manifestacije da u sportske procese uključi što veći broj djece i da ih stimuliše da budu fizički aktivna i da se nadigravaju, druže, budu zadovoljna i sa osmjehom idu na trening i u školu.

"Broj đaka koji su se takmičili prevazišao je naša očekivanja i sigurni smo da će u narednim izdanjima Lige ta cifra nastaviti da raste. Ove godine smo u program uključili dva nova sporta, basket 3x3 i plivanje, što je izazvalo ogromno interesovanje i pokazalo se kao pun pogodak, dajući nam dodatni elan u našim naporima da razvijamo sport u Glavnom gradu, sa fokusom na našim najmlađim sugrađanima", saopšteno je iz Sekretarijata.

Saopšteno je da je OŠ Maksim Gorki odbranila titulu najuspješnije podgoričke sportske škole sa 12 osvojenih podijuma (po tri prva i druga i šest trećih mjesta).

Kao drugoplasirana završila je OŠ Oktoih sa šest, dok je treća bila OŠ Sutjeska sa pet plasmana na pobjedničko postolje.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније