Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Podgoricom

B.B.

21. 06. 2022. 16:38 >> 16:35

VUKOVIĆ

Sa upravom Berlina dogovorena saradnja u brojnim oblastima

Gradonačelnik Ivan Vuković posjetu Berlinu, osim učešća na konferenciji Evropskog savjeta za vanjske poslove, iskoristio je i za susret sa zamjenicom gradonačelnice Berlina, Ana-Maria Trasneom.

Kako navode u saopštenju Glavnog grada, tokom sastanka bilo je riječi o brojnim aktivnostima i projektima koji povezuju Podgoricu i Berlin, te izazovima koji upućuju na neophodnost intenziviranja saradnje glavnih gradova.

U fokusu razgovora našle su se teme zelenih politika, razvoja IT industrije, uspostavljanja i unapređenja kreativnih habova, te smart city koncepta u Berlinu i Podgorici. Gradonačelnik Vuković upoznao je zamjenicu gradonačelnika sa dosadašnjim rezultatima uprave Glavnog grada u pomenutim oblastima i istakao da ovakvi sastanci predstavljaju dobru priliku za razmjenu iskustava, mišljenja i ideja.

"Berlin je jedinstven grad, evropska metropola u pravom smislu te riječi. Način na koji je grad odgovorio velikim promjenama u posljednje dvije decenije, te ono što planira za budućnost je fascinantno. Raduje me što prepoznajem entuzijazam i spremnost za saradnju od aktuelne gradske uprave, kao i prilika da skupa sa svojim timom učim iz bogatog iskustva Berlina", rekao je Vuković.

Trasnea je, kako dodaju u saopštenju, pohvalila dosadašnji učinak uprave Glavnog grada, te ponudila uspostavljanje saradnje u IT sektoru koji, kako su su istakle obije strane, predstavlja ogroman potencijal kako Berlina, tako i Podgorice.

Kako je u glavnom gradu Njemačke razvijeno na desetine kreativnih habova, u čiji rad su uključene velike kompanije, ali i studenti, dogovoreno je da stručni tim iz Podgorice u narednom periodu posjeti Berlin i prisustvuje prezentaciji rada pomenutih habova.

Na sastanku je bilo riječi i o aktivnostima dva grada na unapređenju položaja pripadnika vulnerabilnih grupa, te je Vuković predstavio dosadašnje primjere dobre prakse saradnje Glavnog grada i predstavnika organizacija i NVO sektora koji se bave ovim pitanjem.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније