Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Podgoricom

B.B.

22. 06. 2022. 13:40 >> 13:51

NOVAKOVIĆ ĐUROVIĆ

Ministarstvu cilj zaštita Gorice

Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, ima za cilj da zaštiti brdo Goricu, a ukoliko Glavni grad ne uspije da dogovori razmjenu parcele sa investitorom onda će te pregovore peuzeti Ministarstvo.

Podsjećaju da je ministarka Ane Novaković Đurović bila upravo donošenje Odluke o proglašenju Spomenika prirode "Park šuma Gorica", kako bi se ono zaštitilo, istakli su u Ministarstvu.

"Sve naše aktivnosti i u narednom periodu biće usmjerene na zaštitu Gorice, ali i drugih prirodnih bogatstava koji zaslužuju taj status", navela je ministarka. 

Kako je dodala, izgradnja spornog objekta na Gorici započeta je na osnovu DUP-a Stara Varoš koji je usvojio Glavni grad 2018. godine. Investitor je u skladu s tim planskim dokumentom pribavio dokumentaciju i dobio prijavu gradnje u septembru 2021.

"U vezi sa navedenim, ukazujem da ću pokrenuti institucionalne i pravne mehanizme, u saradnji sa inspekcijskim organima, radi utvrđivanja da li je predmetni postupak sproveden u skladu sa važećim zakonima", izjavila je ministarka.

Stečena prava investitora se ne mogu oduzeti ni stavljanjem plana van snage, ni eventualnom zabranom gradnje.
"Jedino rješenje sada je razmjena parcela, što nije nepoznata praksa u Glavnom gradu. Ukoliko Glavni grad i investitor ne mogu da se dogovore oko razmjene parcela, što je do sada bila praksa, Ministarstvo će preuzeti komunikaciju, otpočeti razgovore sa investitorom u pravcu nalaženja rješenja. U tom slučaju, za razliku od Glavnog grada, nećemo odustati nakon nekoliko pokušaja, već istrajati do dogovora sa investitorom. Naša namjera nije prebacivanje odgovornosti, nama je cilj zaštita Gorice", poručila je ministarka ekologije, prostornog planiranja i urbanizma.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније