Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Podgoricom

[ I. P. ]

29. 07. 2022. 12:44   >>  12:42 1

NA GLAVNOJ KAPIJI

Na Gorici postavljene informativne table

Postavljene su informativne table na podgoričkom brdu Gorica, a novi sadržaj prilagođen je prirodnom ambijentu zaštićenog područja, saopštio je Glavni grad.

Informativnu tablu kod ulazne kapije otkrili su gradonačelnik Ivan Vuković i ambasador Republike Slovačke u Crnoj Gori Boris Gandel. Gorica je, inače, odnedavno zaštićeno područje grada. 

Vuković je podsjetio da je Glavni grad u februaru 2020. godine pokrenuo inicijativu o zaštiti brda Gorica, nakon čega su sprovedene neophodne aktivnosti i ispunjeni formalno-pravni uslovi, pa je ovaj prirodni dragulj Podgorice postao trajno zaštićeno područje. 

"Danas imamo zadovoljstvo da svečano obilježimo ono što se dogodilo prije mjesec dana, u pitanju je odluka o proglašenju našeg brda Gorica za zaštićeno prirodno područje, odnosno park prirode. Ovu inicijativu je Glavni grad pokrenuo u februaru 2020.godine. U međuvremenu su ispunjene sve za to zakonom predviđene pretpostavke, tako da konačno možemo da konstatujemo da smo učinili sve da trajno zaštitimo ovaj prirodni dragulj našeg grada", rekao je Vuković.

Ambasador Gandel je iskazao zadovoljstvo zbog učešća u ovom projektu i uputio zahvalnost gradonačelniku i Agenciji za upravljanje zaštićenim područjima Podgorice na saradnji i posvećenom odnosu kada je u pitanju zaštita spomenika prirode. 

“Gorica je zaista jedan dragulj ovog grada i svi podgoričani je izuzetno vole, posebno u  doba kada su velike  vrućine, a ovdje bude mnogo prijatnije. Simbolično, na ovom mjestu ostaje i mali dio Slovačke koja je veliki prijatelj Crne Gore", kazao je Gandel i dodao da je ponosan na saradnju sa Glavnim gradom, te istakao zadovoljstvo zbog dinamičnog razvoja Podgorice koji je evidentan u svim segmentima i rezultat posvećenog rada gradske uprave. 

Direktor Agencije za upravljenje zaštićenim područjima Dragutin Đeković kazao je da su informativne table napravljene od prirodnih materijala, prateći sve standarde, kada je u pitanju signalizacija na zaštićenim područjima grada.

Table su postavljene kod glavne kapije, na ulazu sa zagoričke strane, kod Spomenika partizanu borcu i kod crkve Svetog Đorđa.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније