Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Podgoricom

Т.Г. [ Glavni grad ]

12. 09. 2022. 11:14   >>  11:17 1

VUKOVIĆ PORUČIO

Kvalitetniji uslovi života u najsjevernijem dijelu Podgorice

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković sa saradnicima obišao je Lijevu Rijeku, Opasanicu, Verušu i Mokru, a u prethodnom periodu u putnu i vodovodnu infrastrukuturu, kao i javnu rasvjetu na ovom području uloženo je preko 460.000 eura. Vuković je tom prilikom istakao da su uslovi života u najsjevernijem dijelu Podgorice, neuporedivo kvalitetniji u odnosu na prethodni period, o čemu svjedoči i zadovoljstvo mještana tog kraja.

„U proteklih par godina, Glavni grad je na ovom prostoru vrijedno radio kako bi se stanje infrastrukture, pogotovo putne podiglo na viši nivo. Možemo da konstatujemo da smo odradili sjajan posao na zadovoljstvo brojnih mještana koji su nas lijepo dočekali. Samo u posljednje dvije godine, Glavni grad je temeljno sanirao lokalne saobraćajnice u dužini od 9 km. Osim toga, naše kolege iz Komunalnih usluga su vrijedno radile, pa smo osvijetlili sva sela u ovom dijelu grada. Takođe, i kolege iz Vodovoda su radile na ovom području, dok su ekipe iz Agencije za stanovanje u Lijevoj Rijeci, završile rekonstrukciju objekta mjesne zajednice, a radovi su obuhvatili zamjenu krova i uređenje unutrašnjosti za šta je izdvojeno 25.000 eura. " kazao je Vuković i dodao da je Katun Mokra konačno povezan kvalitetnom saobraćajnicom sa Verušom i ostatkom grada.

"Ovo je jedno od najljepših sela koje sam obišao i jako mi je drago što ovo selo živi, posebno u ljetnjim mjesecima. Iz ovog kraja potiču neki veoma ugledni ljudi kojima se Podgorica ponosi uključujući i čuvene košarkaše, braću Ivanović, zato mi je drago što smo uredili ovaj poligon koji će služiti za razvoj nekih budućih talenata.“ kazao je Vuković i dodao da će na području Opasanice uskoro početi radovi na asfaltiranju saobraćajnice u dužini od 2,5 km.

Gradonačelnik Vuković je kazao da je slika ovog dijela grada neuporedivo ljepša u odnosu na ono što je bio slučaj prije 4 godine, a da je najvažnije od svega to što su mještani zadovoljni, da cijene rad i da sve više posjećuju ovo područje. Vuković je posebno istakao da nakon otvaranja autoputa ovaj kraj počinje da koristi svoje ogromne potencijale, a da će Glavni grad i u narednom periodu nastaviti da razvija kako ovaj tako i sve druge djelove Podgorice.

Direktor gradskog preduzeća „Putevi“ Radenko Bulatović kazao je da je ovo privredno društvo u prethodnom periodu saniralo oko 3,5 km puta na ovom području, te povezalo Verušu i katun Mokra, kvalitetnom putnom infrastrukturom.

„Obećali smo da ćemo sanirati saobraćajnicu u dužini od 2,5 km, i ove godine smo odlučili da ipak saniramo saobraćajnicu u dužini od 3,5 km. Vrijednost ovih radova je 250.000 eura. Odradili smo mali poligon za basket. S obzirom na to da je teren bio loš, radove smo izvodili 30 dana, a prvo smo radili nasipanje i tamponiranje. Nakon čega smo asfaltirali saobraćajnicu, zahvaljujući čemu imamo potpuno novi put od odmarališta Veruša do katuna Mokra.“ zaključio je Bulatović.

Mještani su kazali da su zadovoljni realizovanim infrastrukturnim projektima u proteklom periodu.Oni su u razgovoru sa predstavnicima gradske uprave razmatrali problem javnog prevoza putnika i sa gradonačelnikom razmotrili mogućnost unapređenja trenutnog stanja. Posebno su istakli da im je značajna izgradnja poligona za basket na kojem će mlađe generacije provoditi slobodno vrijeme.

Glavni grad će i u narednom periodu nastaviti sa realizacijom projekata koji su od nemjerljivog značaja za poboljšanje kvaliteta života građana širom Podgorice.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније