Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Podgoricom

[ TVCG ]

30. 11. 2022. 06:55   >>  12:18 11

BULEVAR SVETOG PETRA CETINjSKOG

Korist od "žute trake" upitna, napravljena šteta 1.500 eura

Jedna od investicija koja je izazvala mnogo pažnje u Podgorici je prva "žuta traka" za kretanje autobusa i taksi-prevoza, i to na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog. Iako osmišljena da olakša vožnju, čini se da je treća traka vozačima zadala više glavobolje nego koristi.

Iznenada je osvanula za vikend "žuta traka", i tako iznenadi vozače nasred bulevara Sv. Petra Cetinjskog. Za samo dva dana oštećeno je 40 graničnika koji su zamijenjeni novim, a napravljena je šteta od 1.500 eura.

Nijesu iznenađeni samo građani, već i auto-prevoznici i taksisti za koje je traka i namijenjena.

"Nijesmo dobili nikakvo obavještenja, a i ako je napisano kod nas dođe sa zakašnjenjem, nit zatvaranje ulice niti ista, Sekretarijat kasni", kazao je autoprevoznik Janko Bulatović.

"Nije nas niko obavijestio,to nam je bilo novost", kazao je taksista Vesko Kukuljac.

I za vozača gradskog autobusa Momčila Jaćimovića žuta traka bila je novost, ali prijatna. 

"Žute trake su korisne za sve vozače, međutim to se nije plasiralo u Podgorici, ljudi ne poštuju te žute trake", kazao je Jaćimović.

Da je žuta traka dobra ideja smatraju i Vesko i Janko, ali ova prva, kažu oni, donijela je više štete nego koristi.

"Žuta traka dobro došla, ali pitanje da li je na pravom mjestu, da li je kratka i za nekog drugog", kazao je Bulatović.

"Dobra je ideja, da li će se ostvariti, neće, jer nemamo saobraćajnu kulturu. Biće u toj traci civilna vozila", kazao je Kukuljac.

Da je tako, uvjerila se i naša ekipa. Žuta traka još jednom je potvrdila da je više ponekad manje.

A "žuta traka" je, kako objašnjavaju iz Glavnog grada, upravo postavljena da bi se smanjio saobraćajni haos jer stiže 29 novih autobusa.

Ipak, postavlja se pitanje da li će izdvojena traka u dužini od svega dva kilometra u jednoj od najprometnijih ulica smanjiti ili povećati gužvu.

Пратите нас на

Коментари11

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније