Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Podgoricom

[ M.M.Lj. ]

16. 12. 2022. 08:36 >> 08:12
2

VUJISIĆ

"Političari ne slušaju međunarodne zvaničnike, čuvaju birače"

Ekološki aktivista i novinar Vuk Vuisić smatra da političari ne slušaju jasne apele međunarodnih zvaničnika, te da sada pribjegavaju svemu kako bi spasili biračko tijelo. Zbog toga svima, kako je rekao, odgovara odgađanje izbora.

Vujisić je u emisiji “Dobro jutro Crna Goro” saopštio da su poruke specijlnog izaslanika Eskobara jasne.

“Traži se stabilizacija političkih prilika, da Crna Gora izađe iz političke krize i da se ne donose zakoni koji mogu ugroziti stabilnost. Prvi put mi se čini da su poruke koje dolaze od zvaničnika jasne i konkretne, a da je na našim političarima da li će to poslušati”, kazao je on.

On kaže da za sada izgleda kao da su naši političari u zanosu u prepirkama i da ovog puta ne slušaju ni otvorene apele.

“Teška je politička situacija za sve partije jer se trend pada podrške svima pokazao u Podgorici i onda pribjegavaju svemu kako bi spasili svoje biračko tijelo. Ići će se ka tome da se što duže odlažu izbori, mislim da je to i vlasti i opoziciji na umu”, kazao je on.

Smatra da jedina institucija koja trenutno funkcioniše je specijalno državno tužilaštvo.

“Ako bi se nastavilo ovako, mislim da je to dobar put ka demokratizaciji Crne Gore i jačanju povjerenja u tužilaštvo”, rekao je Vujisić.

Vujisić smatra da je zdrava životna sredina i visok standard nešto oko čega se svi građani mogu ujediniti.

“Nadam se da će u narednom periodu te teme biti u fokusu. Mislim da je došlo vrijeme kada idemo ka padu ili kada ćemo se ujediniti i napraviti ekološku državu socijalne pravde”, kazao je on.

Kada je riječ o Adi Bojani, Vujisić kaže da građani nijesu izvršili dovoljan pritisak kako bi donosioci odluka nešto učinili.
Vojska bi trebalo da postavi nasipe, ali, kako je saopšteno nema goriva. Vujisić smatra da uvijek treba zadužiti drugi organ ako je jedan onemogućen da nešto izvrši.

“Ne vidim zašto država ne bi mogla da nađe brzi način da to pitanje riješi, u ovom slučaju da nabavi gorivo, jer ako se ovo pitanje ne riješi sada dok su pogodne prilike, neće moći do proljeća da se radi. Mislim da će nas to tada skuplje koštati”, rekao je Vujisić.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније