Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Podgoricom

[ Milica Kapa, TVCG ]

20. 03. 2023. 20:10 >> 20:13

ZAPOSLENI POKUŠALI DA SPRIJEČE RADOVE

Počelo prekopavanje zemljišta i stepeništa CNP-a, nadležni bez reakcije

Burno ispred zgrade Crnogorskog pozorišta. Naime, investitor Corner Construction, počeo je prekopavanje zemljišta i stepeništa pozorišta, kako bi do objekta, koji se nalazi na mjestu stare kuće Vujovića, sproveo struju. To je navelo zaposlene u nacionalnom teatru da pokušaju da spriječe radove. Kažu da su o ovome obavijestili nadležne, ali da nijesu reagovali.

Umjesto na pozornici, glumci i zaposleni u Crnogorskom narodnom pozorištu bili su dio ne tako lijepe predstave ispred zgrade CNP-a. Glavnu ulogu imao je investitor Corner Construction, koji je ranije srušio jednu od najstarijih kuća u Podgorici, na uglu Bokeške ulice preko puta nacionalnog teatra.

Naime,kako bi uveo struju u objekat koji je u izgradnji, investitor je prekopao zemljište i stepenište, i time oštetio imovinu CNP-a.

"Jutros kad sam došao na posao tehnički direktor me je obavijestio da neko lomi i buši oko zgrade, ja sam došao i pitao radnike da se predstave. Oni su mi rekli da njihov šef ima sve papire. Ja sam ih snimao rekli su mi ko si ti da me snimaš, ja rekao ko si ti da mi rušiš kuću i onda je on počeo da me juri lopatom", kazao je direktor i glumac CNP-a Marko Baćović.

Tehnički direktor CNP-a Rade Lazarević kazao je da s obzirom na to da nisu mogli da se do kraja razjasne s ljudima koji su izvodili radove došlo je do intervencije zbog koje su morali da pozovu policiju.

Osim policije, kažu sagovornici TVCG, nadležni nijesu intervenisali uprkos njihovim pozivima, dok su im iz Komunalne policije kazali da su prethodnog dana investitora kaznili novčano.

No, to nije obustavilo radove kod pozorišta. Investitor Dušan Blečić se, kažu, oglušio i o zakonsku obavezu da ih obavijesti o radovima. Iako ga je ekipa TVCG zatekla na gradilištu, nije želio pred kameru.

"Uništene su ploče mermerne na ulazu u zgradu, probušen je potporni zid, temelje su praktično počeli da ruše", kazao je Baćović.

Lazarević je kazao da ništa ne bi bilo da su im na vrijeme pokazani papiri.

"Ništa ne bi bilo sporno da sunam na vrijeme pokazani papiri i da smo na vrijeme bili obaviješteni kako to po zakonu treba", kazao je Lazarević.

Po odlasku ekipe TVCG, kako je javljeno iz pozorišta, iz CEDIS-a su zamijenili bravu na trafostanici, a zatim vrata otvorili za radnike na gradilištu.

"Kad sistem počne da jede samog sebe onda je sve moguće u ovim našim nedođijama", zaključio je Lazarević.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније