Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Podgoricom

Т.Г.

28. 03. 2023. 06:57   >>  09:46

BALTIĆ O SAOBRAĆAJU

"Najčešći uzroci nesreća vožnja pod dejstvom alkohola, preticanje kolona..."

Pomoćnik komandira policije u Podgorici Dalibor Baltić kazao je da su najčešći uzroci saobraćajnih nesreća vožnja pod dejstvom alkohola, preticanje na mjestima gdje to nije dozvoljeno, preticanje kolona vozila, nepoštovanje saobraćajne signalizacije, korišćenje mobilnih aparata...Profesor na Mašinskom fakultetu u Podgorici Milanko Damjanović istakao je da saobraćajna policija mora biti prisutnija na kolovozima, te da je kod nas loše ponašanje učesnika u saobraćaju dominantno.

"Na teritoriji Crne Gore od 1. januara stradalo je 19 osoba, a na teritoriji Podgorice jedno lice je stradalo do dana današnjeg. U poređenju sa prošlom godinom, u februaru 2022. godine u Podgorici je bilo 178 nezgoda, a u 2023. godini 238, dok na teritoriji opštine Podgorica u februaru nije bilo stradalih lica", kazao je Baltić u emisiji "Mreža" na TVCG. 

Istakao je da su najčešći uzroci saobraćajnih nesreća vožnja pod dejstvom alkohola, preticanje na mjestima gdje to nije dozvoljeno, preticanje kolona vozila, nepoštovanje saobraćajne signalizacije, korišćenje mobilnih aparata...

Damjanović je istakao da na osnovu mjerljivih podataka može da se konstatuje da imamo izuzetno loš rezultat i u poređenju sa državama u regionu.  

"Mora se neka reforma već što prije sprovesti kada je u pitanju bezbjednost saobraćaja u Crnoj Gori", kazao je Damjanović. 

"Podaci su zapanjujući, u tri mjeseca 19 poginulih. Saobraćajna policija mora biti prisutnija na kolovozima, moraju se sankcionisati prekršaji koji su vidni, koji ometaju učesnike, i sa druge strane, to ponašanje se mora suzbiti na taj način. Dominantno je loše ponašanje učesnika u saobraćaju kod nas", kazao je Damjanović. 

Baltić je kazao saobraćajna policija ne može biti u svakom trenutku na svakom mjestu, ali je saobraćajna policija konstatnto na terenu.

"Ljudi nam fali i uvijek nam treba više koliko god da ih imamo, jer saobraćajne policije nikad nije previše da bi se pokrile sve saobraćajnice u Glavnom gradu", kazao je Baltić. 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније