Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila: M.L.B.

01. 03. 2018. 12:40   >>  16:49 6

SKUPŠTINA CG

Konstatovali ostavku Pejovića

Skupština Crne Gore konstatovala je ostavku ministra evropskih poslova Aleksandra Andije Pejović, pa on od danas i zvanično nije na toj funkciji.

Poslanik DF-a Milan Knežević pitao je u Skupštini, da li je Pejović podnio ostavku na sve funkcije, a predsjednik Skupštine Ivan Brajović je kazao da Skupština može da konstatuje samo njegovu ostavku na mjesto ministra evropskih poslova, jer su ga na tu funkciju i imenovali.

"Ako mene već pitate, ali to je stvar Vlade koja ga je birala, ja mislim da je to ostavka na sve funkcije", kazao je Brajović.

Podsjećamo Agencija za sprječavanje korupcije ranije je utvrdila da je Pejović kao javni funkcioner prekršio član sedam Zakona o sprečavanju korupcije, ali i član 104 Ustava Crne Gore, koji zabranjuje predsjedniku i članovima Vlade da obavljaju poslaničku i drugu javnu funkciju.

Odlukom ASK-a utvrđeno je da je Pejović, obavljajući funkciju ambasadora misije Crne Gore pri EU od maja prošle godine, primao nadoknadu od 3.168 eura.

Nakon toga Pejović je podnio ostavku iz, kako je kazao moralnih razloga, što je premijer prihvatio.

 

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније