Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila B.B. ]

05. 02. 2020. 12:15   >>  12:17 14

REAGOVANJE

"Đukanović nanišanio i Srpsku kuću"

U svojoj najnovijoj histeriji i traganju za domaćim i onostranim neprijateljima Crne Gore Milo Đukanović je u sinoćnjem intervjuju TVCG, kako ističu iz "Srpske kuće", nanišanio i tu instituciju i iznio niz neistina.

"Bez namjere da demantujemo gomilu minhauzenovskih izjava koje je prosuo nad 'ugroženom' Crnom Gorom, samo istine radi ističemo da je 'Srpsku kuću' kao preduzeće osnovalo 27 istaknutih intelektualaca, naučnika i javnih radnika srpskog naroda u Crnoj Gori. Oni su upisani u vlasnički list firme i, 'nominalno' su 'vlasnici'. Ali, uvidom u Statut 'Srpske kuće', koji je javni dokumenat i nalazi se na sajtu Centralnog registra privrednih društava, jasno se čita da je pravo 'svojine' osnivača neprenosivo, što znači da se ne može ni otuđiti, prodati ili nasljediti, niti da osnivači po 'vlasničkom pravu' ne mogu ostvariti bilo kakvu materijalnu korist. A vlasnik poslovnog prostora je, kao što takođe nedvosmisleno piše u listu nepokretnosti je privredno društvo 'Srpska kuća', a niko od fizičkih lica", ističe se u saopštenju Srpske kuće.

Kako dodaju, poslovna zgrada "Srpske kuće" plaćena je (novcem iz budžeta Republike Srbije, a ne građana Crne Gore) tačno 3.388.950,41 euro. Ukupna površina kojom raspolaže Srpska kuća iznosi nešto manje od 1.600 kvadrata, pa se i bez digitrona može izračunati da cijena kvadata iznosi oko 200 eura.

"Ni blizu, kako reče Đukanović, cijeni kvadrata u Porto Montenegru i drugim 'mank/statis' destinacijama, a svakako pet puta manje od 'Limenke'. Ali, Đukanović je, iako jedan od najgorih diplomaca Ekonomskog fakulteta, dobar samo u sabiranju", ističu u saopštenju.

Đukanovićeva izjava da se u Srpskoj kući okupljaju popovi, poručuju, samo je djelimično tačna.

"U Srpsku kuću, krovnu instituciju kulture i stvaralaštva Srba u Crnoj Gori, navraćaju, usput i namjerno, mnogi ljudi, i nikome nije tražena ni lična karta ni 'krvna grupa'. Navrate, tu i tamo, i neka sveštena lica, ali i oni su, valjda, ljudi, osim ako Đukanović ne misli drugačije. A ni to ne bi bilo začuđujuće, s obzirom na to da je sve što makar ima srpski predznak strano, neprijateljsko, špijunsko i anticrnogorsko", navodi se u saopštenju.

Uprkos svemu, a naročito Milu Đukanoviću, kako naglašavaju, "Srpska kuća" će, uz svesrdnu podršku Predsjednika, Vlade i bratskog naroda Srbije, nastaviti svoju misiju čuvanja istorijskog, kulturnog i nacionalnog identiteta Srba u Crnoj Gori. I biće otvorena za sve kojima ne smeta što je srpska, pa bilo obični građani ili sveštenici.

"Mogao bi da svrati i 'predsjednik svih građana' Crne Gore, jer i mi Srbi smo njeni i, da je sreće, i njegovi građani", zaključuju u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари14

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније