Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

11. 08. 2020. 10:54   >>  10:57 120

DPS SAOPŠTIO

"To nijesu sportisti nego srpski nacionalisti"

Potpisnici podrške za odbranu svetinja i Mitropolije crnogorsko-primorske (MCP) nijesu sportski, već srpski nacionalisti, među kojima ima poznatih imena ukaljanih nacionalističkim izjavama ili tetovažama s likom čiča Draže, saopšteno je iz Demokratske partije socijalista (DPS).


"Da se MPC vrti u krug ne znajući ni sama šta će sa izmišljenom 'bitkom za odbranu svetinja' pokazuje i najnoviji otužni spisak 'proslavljenih sportista' koje to podržavaju. Ne zna se šta je više za žaljenje, taj propali čin, petparački praznjikavi proglas koji su potpisali, ili sam sastav potpisnika", kažu iz DPS-a.

Među njima, navode iz DPS-a, "zaista ima poznatih imena, ali uglavnom onih koji su već poodavno ukaljali svoje sportsko ime nacionalističkim izjavama, ili tetovažama s likom čiča Draže".

"Njihova stvarna imena nikome nijesu bitna, jer se vode pod zajedničkim imenom: srpski nacionalisti. Za mnoge od njih niko nije ni čuo osim uže rodbine, ali će ostati upamćeni samo po tome što su pristali da se uhvate u anticrnogorsko nacionalističko kolo u jednom ludom vremenu. Najveći broj od njih nikad nije ni bio u Crnoj Gori, a ako jeste sigurno je da su bili dočekani s pažnjom i poštovanjem za njihove sportske uspjehe. Istina, može se postaviti i pitanje, kao i uvijek kada je riječ o spiskovima podrške MCP, da li svi oni znaju da su na tom spisku i pod kojim uslovima", saopštio je DPS.

Takvi propali performansi Mitropolije, kako je saopštio DPS, samo potvrđuju da i petnaestak godina nakon obnove nezavisnosti Crne Gore "u Beogradu u svim strukturama postoje ovakvi zaludnjaci koji bi htjeli da utiču na procese u Crnoj Gori, i da odlučuju šta bi mi ovdje trebali da radimo".

"Zato, i ovim povodom, tek toliko da znaju: nikad više 1918. Takođe, najnoviji njihov originalni 'hrišćanski' izum, takozvane 'autolitije', potpuno obesmišljava smisao tog skupa koji treba da nosi odlike duhovnosti, smjernosti i vjere. Kolona automobila uz bjesomučno trubljenje, gromoglasnu muziku i zastave strane države, sigurno nije odraz bilo kakvog vjerskog osjećanja, već isključivo smišljena provokacija, posebno u multietničkim sredinama", saopšteno je iz DPS-a.

Navode da niko neće nasjesti na takav pokušaj, jer je, poručuju, "svima odavno jasno da 'odbrana svetinja' nije nikakva akcija iskrenih vjernika, već isključivo politički potez, koordiniran od onih centara izvan Crne Gore i njihovih seiza u Crnoj Gori".

"Koji već godinama pokušavaju da našu državu skrenu s puta evropskih integracija na balkanske stranputice stalnih sukoba i nestabilnosti. Sve to potvrđuje da je vojvoda Mandić bio u pravu kad je utvrdio u intervjuu na TV Vojvodina da su on i njegov DF, preko njihovih sveštenika, organizatori tih klasičnih protesta. Da nije tužno, bilo bi smiješno: sveštenstvo to radi s blagoslovom Mandića", saopštila je Demokratska partija socijalista Crne Gore.

Пратите нас на

Коментари120

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније