Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

19. 10. 2020. 15:30   >>  15:28 2

BEČIĆ-JUKIĆ

CG će nastaviti da pruža podršku BiH

Crna Gora će nastaviti da pruža podršku Bosni i Hercegovini u integracionim procesima, kazao je predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić tokom sastanka sa ambasadorom Bosne i Hercegovine u Crnoj Gori NJ.E. Branimirom Jukićem.

Zahvalivši na čestitkama predsjedavajućeg Predstavničkog doma i Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine na novoizabranu funkciju, predsjednik Skupštine je, kako je saopšteno iz Bečićevog kabineta, sa ambasadorom Jukićem razgovarao o regionalnoj saradnji, kao i o evropskoj perspektivi dvije susjedne i prijateljske zemlje.

"Ovom prilikom, Bečić je konstatovao da će Crna Gora nastaviti da pruža podršku Bosni i Hercegovini u integracionim procesima. Ambasador Jukić izrazio je zadovoljstvo činjenicom da dvije zemlje nemaju otvorenih pitanja i kazao da je od izuzetnog značaja unapređenje putne infrastrukture, kao preduslova za bolje povezivanje država i ubrzani razvoj ekonomija. On je naglasio da bogata bilateralna saradnja predstavlja primjer dobrosusjedskih odnosa", navodi se u saopštenju.

Govoreći o nedavno objavljenom izvještaju Evropske komisije, sagovornici su se, kako se dodaje u saopštenju, saglasili da Ekonomsko-investicioni plan za Zapadni Balkan predstavlja podsticaj za naš region, uz ocjenu da Evropska komisija ostaje posvećena politici proširenja.

"Poseban akcenat sastanka dat je parlamentarnoj diplomatiji, uz obostrano očekivanje da će dva parlamenta doprinijeti produbljivanju saradnje, u čemu će važnu ulogu imati buduća grupa prijateljstva", navodi se u saopštenju.

Bečić je, kako dodaju, upoznao ambasadora sa ključnim prioritetima novog saziva i iskazao uvjerenje da će svi politički subjekti pokazati privrženost evropskim vrijednostima.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније