Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Portal RTCG ]

21. 03. 2021. 12:30 >> 12:57
12

KNEŽEVIĆ

"Odbio sam mjesto potpredsjednika u Vladi"

Jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević kazao je da je juče na sastanku sa premijerom Zdravkom Krivokapićem odbio potpredsjedničko mjesto u novoj Vladi.

Ja sam odbio da budem kandidat za potpredsjednika u novoj Vladi, ne zato što ne vjerujem u sebe, već zato što mislim da je neophodno uključivanje većine na što eksplicitniji način“, kazao je Knežević.

Smatra da nije suština u personalnim rješenjima.

„Rekao sam mu da u toj Vladi treba da se nađu ljudi iz DF-a, SNP-a i svih stranaka koje čine većinu, srazmjerno njihovoj snazi i broju mandata“, kazao je Knežević.

Istakao je da se situacija promijenila i da za razliku od 30. avgusta, premijer je sada postao stranačka ličnost pruživši podršku Demokratskoj Crnoj Gori na izborima u Nikšiću. 

"On tamo ima dva mandata. Nemam ništa protiv toga, ali to znači nova pravila, nove standarde. Ne zato što je neko gladan fotelja, već da bismo riješili parlamentarnu krizu i imali stabilnu Vladu koja treba da izgura mandat", poručio je Knežević.

Govoreći o rekonstrukonstrukciji Vlade Andrija Mandić je, kako kaže, premijeru skrenuo pažnju da o tome treba prvo da razgovara parlamentarna većina.

„Predsjednici parlamentarnih stranaka će se dogovarati o Vladi. Ova Vlada ima manjinsku podršku, imamo određene probleme i nijesmo to krili. Najvažnije je da će predsjednici temeljito prodiskutovati o rekonstrukciji Vlade pa ćemo se dogovoriti i izjasniti", kazao je Mandić.

Kaže da je prekinuo priču Krivokapića o potpredsjedničkim mjestima.

„On je govorio da može Vlada da se širi u smislu potpredsjedničkih mjesta, ali ja sam zaustavio tu priču, kako bismo vidjeli šta će reći parlamentarne stranke“, kazao je Mandić.

Пратите нас на

Коментари12

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније