Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

20. 04. 2021. 18:25 >> 18:26
3

URA DPS-U

“Veljović policiju zarobio podobnim i nesposobnim kadrom”

Iz GP URA poručuju da je Veselinu Veljoviću i tokom obavljanja funkcije direktora Uprave policije (UP) partija bila daleko važnija od javnog interesa. Kažu da je Veljović Upravu policije zarobio “podobnim i nesposobnim kadrom i od nje napravio ispostavu partije".

"Opsesija Dritana Abazovića i svih ljudi u Građanskom pokretu URA će uvijek biti oni koji svojim djelovanjem rade protiv opšteg dobra, nacionalnih interesa Crne Gore i urušavaju njen građanski i multietnički sklad, pa je Demokratskoj partiji socijalista (DPS) i njenim funkcionerima - na čelu sa Veselinom Veljovićem, bolje da prestanu sa takvim subverzivnim i anti-državnim djelovanjem, kao i sa svakodnevnim fabrikovanjem i izvrtanjem informacija, kojima dižu tenzije i unose razdor među građanima", odgovorili su iz Građanskog pokreta URA na reagovanje DPS-a, u kom tu partiju optužuju za opsesiju bivšim šefom Uprave policije Veselinom Veljovićem

Iz URE poručuju da je Veljoviću i tokom obavljanja funkcije direktora Uprave policije (UP) partija bila važnija od javnog interesa.

"Potpuno je razumljivo, ne samo nama - već i svim građanima Crne Gore, da Veselinu Veljoviću i drugim funkcionerima DPS-a nije drago što se važne državne institucije - počev od Uprave policije (UP), pa do Tužilaštva, oslobađaju nesposobnih i podobnih partijskih DPS kadrova, te što u njima na pozicije odlučivanja dolaze sposobni, nezavisni i odgovorni ljudi, spremni za beskompromisnu borbu protiv organizovanog kriminala. Možda bi oni željeli da Crna Gora i dalje ide suprotnim putem - stimulisanja organizovanog kriminala i korupcije, ali ih moramo razočarati - neselektivna i nikada snažnija borba protiv korupcije ostaće naš prioritet", poručuju iz GP URA.

Iz te partije još napominju da je Veljović imao sasvim dovoljno vremena i prilike da pokaže kako se voli Crna Gora i da zaštiti njen nacionalni interes.

“Ali je svojim primarno partijskim radom, godinama gazio upravo po državnom dignitetu naše države i njenom međunarodnom ugledu". Da je Veselin Veljović zaista volio Crnu Goru, podigao bi krivične prijave protiv svih onih koji su pokrali državni budžet i iz naše Crne Gore odnijeli na stotine miliona eura. Da je zaista volio Crnu Goru, ne bi stimulisao i dozvoljavao svakodnevna prekoračenja policijskih ovlašćenja i nezakonito djelovanje, zbog kojih je opet državni budžet trpio veliku štetu. Da je Veljović mislio dobro Crnoj Gori, ne bi žmurio i svojim (ne)činjenjem dozvolio vaskoliki šverc, niti epohalne krađe javnih resursa, već bi štitio svaki cent javnog novca i prstom upirao u svakog ko vrši krivična djela. Međutim, građani su već pokazali, a tek će i pokazati, šta misle o "pripejd patriotizmu" Veljovića i drugih funkcionera DPS-a", zaključuje se u reagovanju GP URA.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније