Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

18. 06. 2021. 11:43 >> 11:44
2

ABAZOVIĆ U BEČU

CG cijeni podršku Austrije na putu reformi

Crna Gora cijeni što zvanični Beč aktivno podržava našu državu, vrednuje napredak Crne Gore na unutrašnjem planu, ali i daje punu podršku daljim reformskim naporima, saopšteno je nakon bilateralnog susreta potpredsjednika Vlade Crne Gore Dritana Abazovića i ministarke odbrane Republike Austrije Klaudije Taner.

 

Abazović je, kako je saopšteno, istakao da je Austrija Crnoj Gori jedan od najznačajnijih spoljnopolitičkih partnera i ocijenio da dvije zemlje imaju sadržajnu saradnju u mnogim oblastima.

Zahvalio se na kontinuiranoj podršci koju zvanični Beč pruža Crnoj Gori, posebno u procesu evropskih integracija, kroz direktnu podršku crnogorskim institucijama u integracionim procesima.

"U tom smislu, potpredsjednik Vlade Crne Gore je posebno istakao pomoć koju je Austrija pružila tokom pandemije COVID-19 čime je iskazala visok stepen solidarnosti sa crnogorskim građanima, što je više nego jasan pokazatelj prijateljskih odnosa dvije države", saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

Abazović je, kako ističu, naveo da cijeni vojnu neutralnost Austrije i da nas naše učlanjenje u NATO nije omelo da imamo intezivnu saradnju u oblasti odbrane, naročito na polju raznih obuka koje se tiču planinskog ratovanja.

Austrijska ministarka Taner istakla je zadovoljstvo povodom susreta i navela da je ovo njen prvi bilateralni sastanak sa visokim državnim zvaničnikom nove Vlade Crne Gore.

"U tom smislu, ministarka Taner je istakla da Austrija cijeni doprinos Crne Gore u jačanju mira i stabilnosti i promociji napretka u regionu Zapadnog Balkana i da dvije zemlje nastavljaju biti pouzdani partneri. Sastanak je bio prilika da Abazović i Taner razgovaraju o unapređenju saradnje Austrije i Crne Gore u oblasti odbrane, kao i modalitetima saradnje na polju bezbjednosti dvije zemlje", saopšteno je iz crnogorske Vlade.

Navode da je Abazoviću u Ministarstvu odbrane Austrije priređen ceremonijalni doček uz počasnu vojnu gardu, a sastanku sa ministarkom Taner prisustvovali su vojni ataše Vučić Bošković i savjetnik potpredsjednika Vlade za nacionalnu bezbjednost Miodrag Laković.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније