Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

14. 07. 2021. 12:41   >>  12:42

DPS ŽABLJAK

Ispitati skrnavljenje spomenika Anđeliji Malović

Demokratska partija socijalista najoštrije osuđuje skrnavljenje spomenika Anđeliji Malović na Žabljaku i zahtijeva od nadležnih da u što hitnijem roku slučaj ispitaju do kraja, i kazne počinioce ovog nedjela, navodi se u saopštenju.

“Ovaj bezumni čin nastavak je divljačkog pokušaja revizije istorije i poništavanja antifašističkih vrijednosti u našoj državi. Takav skaradni događaj, već viđen i u drugim gradovima naše države, šalje istu poruku kao i skrnavljenje spomenika narodnom heroju Ljubu Čupiću”, kazali su iz DPS-a.

Oni su saopštili da vlast koja izbjegava da građanima čestita dan kada se obilježava antifašistički ustanak, svakako svojim činjenjem, doprinosi postupcima od kojih se “zgražava svaki pošten i častan građanin Crne Gore”.

“Zato jučerašnje skrnavljenje spomenika, ne može da se posmatra kao pojedinačan, izolovan slučaj, već je to matrica po kojoj se od saradnika okupatora pokušavaju načiniti heroji. Uostalom, i premijer svojim postupcima, poput nedavnog odlaska u Grbalj i klečanja ispred spomenika četnicima, šalje poruku koja ohrabruje napade na simbole antifašizma”, navodi se u saopštenju.

Iz DPS-a dodaju da politika podjela i netrpeljivosti koju je, kako dodaju, utemeljila sadašnja vlast u Crnoj Gori mora biti poražena i pozivamo sve dobronamjerne da zajednički osudimo ovakva postupanja kako se slični događaji više ne bi ponavljali.

“Crna Gora je davno odbranila svoje temeljne vrijednosti i svim pokoljenjima ostavila antifašizam kao univerzalnu moralnu vertikalu, sa kojom ne smije biti  kompromisa. Na tome ćemo kao partija insistirati i uvijek ćemo braniti tekovine na koje smo ponosni”, zaključuje Žabljački DPS.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније