Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

24. 07. 2021. 11:50 >> 12:48
2

SUGA

Japan podržava reforme CG i želi bolje odnose

Premijer Japana Jošide Suga poručio je da Japan podržava ekonomske i socijalne reforme Crne Gore, kao i njen put ka članstvu u EU, naglasivši da bi želio da Japan i Crna Gora ojačaju odnose. To je kazao na sastanku sa predsjednikom Vlade Crne Gore Zdravkom Krivokapićem koji se u okviru službene posjete Japanu, gdje je prisustvovao otvaranju Olimpijskih igara, sastao se sa Sugom.

Premijer Krivokapić zahvalio je na toploj dobrodošlici, izrazivši poštovanje prema organizatorima, koji su uspjeli da organizuju jedno ovakvo veliko takmičenje kao što su OI i u doba pandemije COVID-19.

"Japan je dokazao svoj karakter, čvrstinu, organizovanost i odlučnost kao i spremnost da uz visoki rizik i cijenu koju će platiti, da svoj puni doprinos da se održi jedna priredba koja svojom porukom i masovnošću prevazilazi okvire sporta i kulture i neprocjenjivo utiče na međudržavno zajedništvo na globalnom nivou, koje je uvijek bitno, naročito u ovom pandemijskom trenutku", rekao je Krivokapić.

Premijer Krivokapić je zahvalio Japanu na pomoći i solidarnosti koju je pokazao tokom pandemije koronavirusa, istakavši da bi želio da dvije zemlje prodube saradnju u različitim oblastima, kao što su ekonomija, obrazovanje, nauka i tehnologija i infrastruktura.

Premijer Suga pozdravio je prvu posjetu premijera Krivokapića Japanu, poručivši da je Japan odlučan u namjeri da preduzme temeljne mjere za kontrolu infekcije i realizuje sigurne olimpijske i paraolimpijske igre u Tokiju.

“Premijer Suga poručio je da Japan podržava  ekonomske i socijalne reforme Crne Gore, kao i njen put ka članstvu u EU, naglasivši da bi želio da Japan i Crna Gora ojačaju odnose. On je izrazio očekivanja za učešće Crne Gore na Svjetskoj izložbi World Expo 2025 u Osaki”, saopšteno je iz Vlade.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније