Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

26. 07. 2021. 21:03 >> 21:05
3

PAVIĆEVIĆ

"Trapava izvedba Koprivice i Radulovića izaziva podsmijeh"

Današnja sjednica Skupštine protekla je, između ostalog, u komičnoj diskusiji dva živopisna, gotovo karikaturalna lika kakvi su poslanik Demokratske Crne Gore Momčilo Koprivica i ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović. Već po navici, lišeni dovoljno kapaciteta kako bi pokušaj manipulacije izveli vještije, na kraju su još jednom ispali smiješni – naročito kada su u pitanju optužbe o bivšoj vlasti i njenim "prijateljima", rekao je član Izvršnog odbora Demokratske partije socijalista (DPS) Aleksandar Pavićević.

"Stoga ćemo javnost, a ne dvije imenovane pojave, izvijestiti o nekim od ključnih aktivnosti 'prijatelja' iz Srpske napredne stranke u Crnoj Gori. Zanimljivo je da su 'prijatelji bivše vlasti' finansijski i logistički podržali dolazak aktuelne vlasti u Crnoj Gori. Interesantno je i to što su 'prijatelji bivše vlasti' direktno učestvovali u izbornoj kampanji na lokalnom nivou – naravno, podržavajući liste sadašnje vlasti. I onda je najzanimljivije, zapravo, to što upravo Demokrate sjede u sadašnjoj vlasti, koja ima podršku 'prijatelja bivše vlasti', i na državnom i na lokalnom nivou", navodi Pavićević.

Ne bi Demokratama, navodi Pavićević, stajali na muku, ali upravo su oni ti koji sa ispostavom Srpske napredne stranke za Crnu Goru koaliraju i na nacionalnom nivou i u desetak opština.

"Podsjetićemo i Koprivicu i Radulovića da je baš njihov premijer bio nosilac liste 'Za budućnost Crne Gore', koja je finansirana direktno od strane Vučićevog režima. Ili će biti da je to Krivokapića i njegovu listu instalirao – bivši režim? Podsjetićemo ih i na to da su sve vrijeme ćutali – pa i onda kada su sa Vučićevih medija, tokom litija, saopštavane najbrutalnije laži o Crnoj Gori, a naši građani i zvaničnici ponižavani, kada su i neki ovdašnji mediji, servilni Beogradu, organizovali 'lov na vještice'. Tek kada je to počelo da se dešava njihovom predsjedniku stranke – osjetili su se ugroženo", ističe Pavićević.

Pavićević navodi da ne znaju ništa o narušavanju bratskih odnosa, zapravo su malo i zbunjeni tom konstatacijom – jer, zar upravo Vučiću servilno sveštenstvo iz vrha SPC nije "ujedinilo narod"?

"Koliko su crnogorski Srbi bili ugroženi za vrijeme prošle vlasti, neka Koprivica samo pogleda po onima koji su u aktuelnoj Vladi – na prstima se mogu prebrojati oni koji na aktuelne pozicije nijesu došli iz državne uprave i drugih institucija. Toliko o istrošenom narativu koji jedino još koriste amateri manipulatori iz Demokrata", dodaje Pavićević.

Što se Vučićeve medijske hajke tiče, navodi Pavićević, njoj je i posljednji put bio izložen predsjednik države, ujedno i Demokratske partije socijalista, pa nijesu ni kukali ni širili teorije zavjere.

Pavićević poručuje da je zato i Radulović danas rekao sve time što je "zapazio" isključivo napade na Krivokapića i Bečića, a ne i na Đukanovića.

"Ne čudi. Jer, to je jedini ministar vanjskih poslova na svijetu koji više brine zbog građana koje u inostranstvu hapse zbog nacionalizma, nego onda kad se vlasti tuđe države iživljavaju nad poslanicom iz Skupštine. Manite se vi bivše vlasti kada dođe do problema zbog neprirodne koalicije u kojoj bitišete", rekao je Pavićević.

Pavićević dodaje da DPS nije insistirao da idu na noge Vučiću i njegovom patrijarhu zbog Temeljnog ugovora, niti su urušavali sekularizam kako bis ostvarili političke interese.

"To ste radili vi. Nijesmo mi pristali na saradnju sa crnogorskim ispostavama SNS-a. To ste uradili vi. Nas vaša pitanja i trivijalnosti kojima se bavite – ne zanimaju", zaključio je Pavićević.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније