Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ I. P. ]

03. 10. 2021. 20:37 >> 20:38
11

DPS I SDP

Tvrde da je u prilogu TVCG bilo govora mržnje

Demokratska partija socijalista (DPS) i Socijaldemokratska partija (SDP) reagovale su povodom priloga emitovanog u Dnevniku 2 Televizije Crne Gore (TVCG), povodom godišnjice od početka napada na Dubrovnik 1991. godine.

Naime, u emitovanom prilogu jedan od anketiranih građana Herceg Novog iznio je stav da je Dubrovnik trebalo sravniti sa zemljom 1991. godine, što su iz ove dvije partije ocijenili kao govor mržnje.

Članica Izvršnog odbora DPS-a Nela Savković-Vukčević smatra da je, iako je riječ o anketi sa građanima, nevjerovatno da je uredništvo odlučilo da u etar pusti nešto što, kako smatra, "predstavlja eklatantan primjer govora mržnje".

Podsjećaju da je riječ o, kako kaže, samo jednom u nizu "izuzetno problematičnih momenata u radu Javnog servisa u posljednjih tridesetak dana".

Stoga je, pozvala Agenciju za elektronske medije (AEM) da ispita da li i u kojoj mjeri u radu Javnog servisa ima nezakonitosti.

Portparolka SDP-a Amina Cikotić ocijenila zabrinjavajućim što se to čulo sa kanala Javnog servisa. Uredništvo, kaže ona, ima obavezu da se ovakvi propusti ne dešavaju u budućnosti, "pogotovo ukoliko uzmemo i ulogu te kuće u ratnim dešavanjima tokom devedesetih".

"Novinarstvo podrazumijeva i provjeru činjenica i kritički odnos prema njima, kao i odgovarajući odnos prema žrtvama. Način na koji je to urađeno u udarnoj informativnoj emisiji TVCG nije odgovarajući put ka nespornoj potrebi suočavanja sa ratnom prošlošću Crne Gore, kao i sa činjenicom da, nažalost, među nama ima još onih koji bi je ponovili", rekla je Cikotić.

Пратите нас на

Коментари11

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније