Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

O.Z. [ Mina ]

15. 10. 2021. 17:43   >>  17:44

RADULOVIĆ PORUČIO

Crna Gora snažno posvećena regionalnoj saradnji

Crna Gora je snažno posvećena regionalnoj saradnji, a izgradnja povjerenja i promovisanje dijaloga glavni su prioriteti njenog dvogodišnjeg predsjedavanja Centralnoevropskom inicijativom (CEI), poručio je ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović.

Kako je saopšteno iz Ministarstva vanjskih poslova (MVP), Radulović je govorio na sastanku Parlamentarne skupštine parlamentarne dimenzije CEI, koji je u Herceg Novom organizuje Skupština Crne Gore.

Iz MVP-a su kazali da je tema zasjedanja bila „Život sa kovidom-19: Kako kreirati otporan ekonomski oporavak tokom pandemije?“.

Radulović je ocijenio da zdravstvena kriza već dvije godine dokazuje koliko su važni solidarnost i povjerenje, i da se samo zajedničkim naporima mogu postići konkretni rezultati.

„Danas znamo da nijedna država ne može sama biti pobjednik u borbi sa globalnim izazovima. Crna Gora je snažno posvećena regionalnoj saradnji, a izgradnja povjerenja i promovisanje dijaloga glavni su prioriteti našeg dvogodišnjeg predsjedavanja CEI-em“, istakao je Radulović.

On je naveo da se ulaganjima u zeleni i digitalni oporavak može poboljšati poslovno okruženje za mala i srednja preduzeća, i tako dati podsticaj otvaranju novih radnih mjesta, istovremeno stvarajući resurse za bolje obrazovanje, istraživanje i inovacije.

„Prepoznajemo parlamentarni dijalog kao dio snažnog međunarodnog odgovora na pandemiju i ohrabrujemo ulogu parlamentaraca u transformaciji i poboljšanju naših društava, čime će u budućnosti našu regiju učiniti sigurnijim i boljim mjestom za život naših građana“, rekao je Radulović.

Predsjednica parlamentarne dimenzije i šefica crnogorske delegacije pri CEI, Tamara Vujović, ocijenila je da se u sadašnjoj fazi pandemijske realnosti društva oporavljaju, i naglasila ulogu vlada, privatnog sektora, međunarodnih i regionalnih organizacija u tom procesu.

Ona je istakla da je CEI forum koji okuplja važne sudionike koji mogu pomoći ekonomskom razvoju.

Vujović je, kako je saopšteno, kazala da upravo Skupština dokazuje koliko Crna Gora vrednuje CEI i značaj te organizacije za budućnost države.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније