Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

P.R.

19. 10. 2021. 21:16 >> 00:10
1

ESKOBAR

"CG i SAD nijesu samo prijatelji već i saveznici"

Sjedinjene Američke Države (SAD) i Crna Gora nijesu samo prijatelji već i saveznici, kazao je američki izaslanik za Balkan Gabrijel Eskobar na sastanku sa potpredsjednikom Vlade Crne Gore Dritanom Abazovićem.

Abazović, koji boravi u zvaničnoj pojseti SAD-u, sa Eskobarom je, kako je saopšteno iz Vlade, razgovarao o ukupnoj političkoj situaciji i odnosu nove administracije Amerike prema Zapadnom Balkanu.

Navodeći da će uskoro posjetiti Crnu Goru, Eskobar je, kako se navodi, istakao da SAD i Crna Gora nijesu samo prijatelji, već i saveznici.

"Abazović je naznačio da Crna Gora ostaje snažno na evroatlantskom kursu i da se snažno zalaže da Zapadni Balkan postane punopravni član Evropske unije", piše u saopštenju.

U tom smislu, Abazović je, kako se dodaje, ukazao da Crna Gora želi najbolje međususjedske odnose na Zapadnom Balkanu i promjenu imidža regiona u međunarodnim okvirima.

"Abazović je istakao da Zapadnom Balkanu nedostaje svježina i da region treba nove lidere koji će promijeniti fokus sa nacionalnih i religijskih tema, na ekonomiju i teme koje su od životnog značaja stanovništva", dodaje se u saopštenju.

Iz Vlade su kazali da je, govoreći o aktuelnoj političkoj situaciji u Crnoj Gori, Abazović naglasio rezultate koje je Crna Gora postigla u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije.

"Naročito u suzbijanju šverca narkotika i cigareta, navodeći da se nova vlast susrela sa mnogim problemima koji su produkt korumpirane tridesetogodišnje vlasti", zaključili su u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније