Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.M.Lj. [ Mina ]

20. 10. 2021. 15:07 >> 15:09

21. MAJ

"Izvještaj EK vjerodostojno svjedočanstvo nazadovanja"

Izvještaj Evropske komisije (EK) o napretku Crne Gore u procesu pristupanja Evropskoj uniji (EU) vjerodostojno je svjedočanstvo o nazadovanju države pod upravom aktuelne vlasti, ocijenili su iz Građanske inicijative (GI) 21. maj.

Tim izvještajem je, kako su naveli, najnesposobnija i najlošija državna vlast od uvođenja višestranačja i od Brisela zvanično potvrđena kao vlada koja je udaljila Crnu Goru od EU.

“Krivokapićeva izvršna vlast, iza koje stoje najnekvalifikovanije i najneodgovornije političke stranke, uspjela je da za svega godinu produbi i nadmaši zastoj koji je postojao još za vrijeme prethodne vlasti”, navodi se u saopštenju koje potpisuju Miodrag Živković, Ljubomir Filipović i Rade Bojovići.

Oni smatraju da je Vlada totalno degradirala i rasturila pregovaračke kapacitete i da ništa nije uradila ni na planu vladavine prava, medijskih sloboda, političkog dijaloga, administrativnog napretka i ekonomske stabilnosti.

“Istovremeno je Crnu Goru dovela u poziciju da je gora i od susjedne Srbije, u kojoj je Vučićev režim odavno stavio omču na evropsku integraciju srpskog društva”, kazali su iz GI 21. maj.

Po njihovim riječima, i ovog puta se pokazalo da između deklarativnog zaklinjanja u evropski put Crne Gore i realne politike aktuelne vlasti stoji nepremostiv jaz.

“Zato je potreba što skorijeg pada ove vlade i raspisivanja prijevremenih izbora pitanje od najkrupnijeg državnog značaja za perspektivu i revitalizaciju Crne Gore”, zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније