Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.L.B. ]

28. 10. 2021. 10:50 >> 10:54
5

REAGOVANJE

Milačić: ASK ne vidi Đukanovićeve satove

Predsjednik Prave Crne Gore i poslanik u Skupštini Marko Milačić naveo je u izjavi za medije da u izvještaju Agenciji za sprečavanje korupcije (ASK) nije prikrio prihode i pozvao ASK da ispita imovinu predsjednika države Mila Đukanovića.

ASK je naveo da Milačić nije prijavio tačne i potpune podatke, te da je prijavio godišnji prihod manji za 405,47 eura.

„U odnosu na prihode, istakao bih da je moj prihod u oktobru, novembru i decembru 2020. godine bio isti i iznosio 1.438.42 eura, s tim što je razlika od 405,47 eura nastala iz razloga što sam u oktobru primio i naknadu za sedam dana septembra i za cijeli oktobar, s obzirom na to da je Skupština konstituisana 23.09.2020. godine, te se zbog toga pojavila predmetna razlika”, naveo je Milačić u izjavi za medije.

On kaže da je riječ o tendencioznoj i manipulativnoj odluci ASK-a, koja je ipak ostala takva uprkos tome što je, kako kaže, sve im pojasnio.

“Ono što je zabrinjavajuće, a što ASK namjerno prikriva, jeste činjenica da je upravo ASK u mom primjeru želio da manipuliše, a što spada u rubriku „vjerovali ili ne“. Naime, stav 5 poziva koji sam dobio od ASK-a, potpuno je netačan, iz meni nepoznatog razloga, jer mi se zvanično stavlja na teret da sam prikrio prihod od 5.820 eura na ime „supruge Biljane“, koja uvidom u bazu podataka Uprave prihoda i carina Crne Gore, kako stoji, zapravo prihodovala 6.207 eura”, navodi Milačić.

Do tog trenutka nisam bio u toku da imam još jednu suprugu, Biljanu, pa i sada javno molim direktoricu Jelenu Perović da pojasni ko je famozna Biljana i otkud ona u mom Imovinskom kartonu.

“Pozivam i pomenutu Biljanu da se javi da svi zajedno utvrdimo otkud njen novac u mom Imovinskom kartonu i kako sam prikrio razliku od 387,84 eura u Biljaninu, tj. moju navodnu korist i dodatno kako sam nju prikrio, uvaženu gospođu Biljanu”, naveo je Milačić.

On je pitao ASK i direktoricu Perović, zašto nijesu do kraja procesuirali neprijavljenu imovinu, skupocjene satove Predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića.

“ASK i Perovićeva i dalje ne vide sat na ruci Mila Đukanovića, ali zato očigledno vide imovinu moje nepostojeće supruge”, zaključio je Milačić.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније