Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

O.Z.

29. 10. 2021. 18:20 >> 18:28
2

KRIVOKAPIĆ PORUČIO

Vlada bezrezervno na evroatlantskom kursu

Premijer Zdravko Krivokapić kazao je pomoćniku generalnog sekretara NATO-a Dejvidu Katleru da je nova Vlada Crne Gore bezrezervno na evroatlantskom kursu.

Kako je sapšteno iz Vlade, Krivokapić je upoznao Katlera sa političkim promjenama koje su se dogodile u našoj zemlji.

"Crna Gora je 30. avgusta prošle godine konačno dočekala demokratiju i prve demokratske promjene. Te se promjene temelje na Sporazumu tri lidera, koji garantuje nepromjenjivost naše spoljnopolitičke orijentacije", rekao je premijer.

Predsjednik Vlade je takođe istakao važnost i potrebu da NATO pomaže sva tri segmenta našeg bezbjednosno-odbramenog sistema: Ministarstvo odbrane, Agenciju za nacionalnu bezbjednost i Upravu policije.

Pomoćnik generalnog sekretara NATO-a izrazio zadovoljstvo zbog svoje prve posjete Crnoj Gori.

"Zadovoljstvo mi je što sam sreo Vas i mnoge Vaše kolege, ovdje i u Briselu. Takođe mi je posebno drago zbog susreta sa direktorom Agencije za nacionalnu bezbjednost, gospodinom Dejanom Vukšićem, kao i sa šefom Obavještajnog direktorata Ministarstva odbrane Crne Gore, gospodinom Goranovićem", rekao je Katler.

On je istakao da ga raduje zato što su građani Crne Gore izabrali evroatlantski put, te da Crna Gora kao članica NATO pouzdano doprinosi kolektivnoj bezbjednosti.

Pomoćnik generalnog sekretara NATO-a je istakao opasnost od hibridnog ratovanja, koje predstavlja poseban izazov za sve zemlje saveznice, ali i naglasio važnost blagovremene razmjene informacija.

"U razgovoru je apostrofiran i značaj NATO Samita, koji će biti održan 29. i 30. juna u Madridu, a kojem će prisustvovati i premijer Krivokapić", dodaje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније