Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.V. ]

29. 10. 2021. 19:03 >> 19:04
2

ABAZOVIĆ SA KATLEROM

"Nastavljamo reformskim putem"

Potpredsjednik Vlade Crne Gore zadužen za sektor bezbjednosti Dritan Abazović sastao se danas sa pomoćnikom generalnog sekretara NATO Dejvidom Katlerom, a razmijenjena su mišljenja o stanju u bezbjednosnom sektoru. Takođe, razovarano je o brojnim aktuelnim temama, a poseban osvrt bio je i na sve izraženije izazove u vidu sajber kriminala i hibridnih prijetnji.

Prema saopštenju, potpredsjednik Vlade izrazio je zadovoljstvo posjetom, naglašavajući da je saradnja između Crne Gore i NATO na zavidnom nivou, čemu svjedoče i brojne posjete visokih zvaničnika.

"Raduje nas učestala komunikacija i partnerstvo sa našim NATO saveznicima. Vodili smo prijatan i otvoren razgovor u kome sam gopodina Katlera upoznao sa stanjem u sektoru bezbjednosti, kao i sa rezultatima koje smo ostvarili u prethodnom periodu. Naravno, uvijek postoji prostor za dalji napredak, ali generalno Crna Gora je nedvosmisleno stabilna i pouzdana članica NATO alijanse. Nastavljamo reformskim putem. ANB, ali i ostale institucije sektora bezbjednosti, takvu praksu demonstriraju svakodnevno", kazao je Abazović.

On vjeruje da će uskoro Tužilaštvo i pravosudni sistem početi da pružaju istu podršku, čime bi se u potpunosti zaštitili interesi građana. 

Na sastanku je zaključeno da Crna Gora može računati na svaki vid podrške, kao i da sve članice alijanse stoje na raspolaganju državnim organima u cilju eliminisanja savremenih prijetnji.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније