Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

O.Z.

18. 11. 2021. 22:07   >>  22:26 15

MEDOJEVIĆ

Političko samoubistvo ako podržimo "Evropa sad"

Program "Evropa sad" o kojem nije urađena ozbiljna analiza poput fiskalnih efekata, ekonomskih rizika je marketinša kampanja Demohrišćanske stranke i bilo bi političko samoubistvo za DF da podržimo program "Evropa sad", kazao je Predsjednik Pokreta za promjene (PzP) i jedan od lidera vladajućeg Demokratskog fronta (DF) Nebojša Medojević.

"Mi smo za povećanje zarada ali nismo za to da 630.000 ljudi trpi opterećenje na porez da bi se realizovao ovaj plan Spajića, koji vodi u povećanje zaduženosti, sive ekonomije i može da slomi Crnu Goru. Mi nemamo industriju, mali broj radi u prerađivačkoj industirji. Sa druge strane imamo 13 odsto zaposlenih u administraciji. To su ozbiljni problemi i njih ne dodiruje plan Evropa sad", kazao je Medojević u emisiji "Argumenti" na Televiziji Crne Gore (TVCG).

On je ponovio da sadašnja Vlada nema podršku DF-a.

"Nećemo glasati za njene za njene zakone i zakonske projekte. Ona je politički mrtva", poručio je Medojević i istakoa da je formiranje nove Vlade prioritet DF-a.

On je naveo da ako se parlamentarna većina ne dogovori, da će pokrenuti pitanje dogovora o novim izborima.

"Siguran sam da bi mi na novim izborima imali još bolje rezulate", kazao je Medojević.

Ističe i da građani traže DF i žele novu Vladu sa njim.

"Mi želimo dogovor i promjene koje će građani osjetiti. Ne treba gubiti vrijeme za izbore i kampanju, ali vidimo da pojedine strukture bliske Vijestima imaju tu intenciju. Oni žele da se lidere DF-a osude i tada misle da bi problem bio riješen", kazao je Medojević.

Kazao je da DF nudi platformu o zajedničkim vrijednostima - nezavisnosti Crne Gore, demokratije, vlaavini prava, nultoj toleranciji na korupciju.

Lider PzP-a je naveo da je razgovarao sa predstavnicima manjinskih partija i da su naišli njihovo razumjevanje.

"Glavni kamen spoticanja je URA. Imamo slučaj da će sjutra opet da glasaju sa DPS o važnim stvarima. Ne možete biti u koaliciji sa DF a glasati sa DPS-om", istakao je Medojević.


"Problem da se službenik strane zemlje miješa u unutrašnje pitanje CG"

Medojević ističe da smatra da je specijalnog američkog izaslanika za Zapadni Balkan Gabrijela Eskobara neko ubijedio da kaže da Demokratski front nije partner SAD-a.

"On nije političar. Nije došao u Crnu Goru sa stavom Stejt Departmenta. On je službenik i ne kreira politiku. Kazao je da DF za sada nije partner a ja sam onda rekao da Bajden nije partner nama jer je naš partner Donald Tramp i republikanska partija. Mi snažno podržavamo Trampa", kazao je Medojević.

Dodaje da DF nije protiv SAD, nego je za Crnu Goru.

Predsjednik PzP-a je kazao da DF ima problem da se neki službenik strane zemlje miješa u unutrašnje pitanje Crne Gore i pokuša svoje interese da nametne Crnoj Gori.

"Mi nećemo biti marionete, Crna Gora nije država Sjedinjenih američkih država", naglasio je Medojević.

Пратите нас на

Коментари15

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније