Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

B.Č.J.

03. 12. 2021. 13:08 >> 13:09

ZAVRŠEN SAMIT CEI U BUDVI

Potvrđena posvećenost misiji Centralno-evropske inicijative

U Budvi je završen dvodnevni Samit predsjednika vlada zemalja članica Centralno-evropske inicijative, čiji je domaćin bio premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić, a čime je Crna Gora okončala dvogodišnje predsjedavanje.

Kako je saopšteno iz Vlade, na plenarnoj sjednici Samita, šefovi država, razmatrajući situaciju u regionu u svijetlu trenutnih okolnosti povezanih sa mnogim aspektima - političkim, društvenim, ekonomskim i ekološkim i uzimajući u obzir, posebno, izazovan period koji je obilježila prije svega pandemija COVID-19, sa trajnim zdravstvenim i socio-ekonomskim posljedicama, usvojili su Zajedničku izjavu, kojom se potvrđuje posvećenost misiji CEI i ističu zajedničke vrijednosti demokratije i vladavine prava.

"U Izjavi se navodi, da bi CEI trebalo da nastavi da djeluje kroz svoju dobro uspostavljenu platformu za politički i međuvladin dijalog, ojačanu parlamentarnom i ekonomskom dimenzijom, pristupom na više nivoa i sa više zainteresovanih strana, uključujući lokalne aktere i civilno društvo kao i medije. Takođe, ističu važnost strateških partnerstava sa EU, kao i unapređenu saradnju sa UN i drugim zainteresovanim stranama i njihovu zajedničku posvećenost da se efikasno nose sa izazovima koji prevazilaze nacionalne granice, čime se vraća politička vizija multilateralizma, povjerenja, stabilnosti i rasta", navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније